avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită amenda rovinieta
Discuție deschisă în Executare silită

amenda rovinieta

Buna ziua!

In anul 2011 am circulat fara rovinieta si am primit amenda in luna martie si luna mai 2011. Procesele verbale de aducere la cunostiinta (parca asa am inteles ca se numesc) au fost aduse la adresa mea din buletin si semnate de un martor. La fel si scrisoarea care a venit prin posta recomandata, a fost semnata de altcineva (confirmarea de primire are alta semnatura). Asta pentru ca in perioada in care postasul, cat si agentul respectiv au venit la adresa mea din buletin, la acea adresa era santier (practic o groapa pe care se construia un bloc).

Mai mult, anul trecut in octombrie, am cumparat o masina si am fost la anaf, unde mi-au spus ca nu am nicio datorie. Bun, deci habar nu am avut de acele amenzi.

In octombrie 2014 si februarie 2015, am primit scrisoare de la un executor judecatoresc ca am de platit pentru fiecare amenda cate 28 Eur + aprox 250RON cheltuieli de executare silita, pe care le-am platit.

Bun, a fost gresala mea ca am circulat fara rovinieta, dar nu mi se pare normal sa nu fiu instiintat de existenta acelor amenzi. Pentru ca as fi preferat sa platesc 28Eur pt fiecare decat 400 ron pt fiecare. Si inca nu stiu daca sa ma mai astept sa vina si altele sau nu.

Se pot contesta in vre-un fel? Cel putin daca urmeaza sa mai vina si altele, pot sa le contest atata timp cat semnatura mea nu apare nicaieri?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:04, 4 Februarie 2015
Să-mi fie cu pardon, dacă aveți domiciliul în București pe dreapta, ar trebui să fiți avizat de faptul că sunt mari șanse să nu vă primiți corespondența. Din nefericire, prin corespondență se ințelege și acele plicuri pe care ați fi dorit să le fi primit. Oare a cui e vina că aveați domiciliul acolo și nu undeva unde să aveți o posibilitate reală de a primi corespondența?

Lăsând la o parte gluma, există șanse bune să contestați procesele-verbale pe aceste motive. mai sunt și altele pe care le puteți invoca, dacă ați mai plătit deja o amendă și taxa de rovignetă aferentă, pe aceeași perioadă. E musai să știți ce, când și unde să invocați.
Iar know-how-ul este scump sau nu e gratis. :oops:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta, plangere contraventionala dannegoita dannegoita am circulat cu auto si am primit amenda ca nu am avut rovigneta.intradevar nu am platit-o pt ca am uita.masina este trecuta pe o adresa iar procesul verbal a ... (vezi toată discuția)
Mai multe amenzi pentru rovinieta ralucarony ralucarony Sunt unul dintre fericitii soferi care au primit in ultimele doua saptamani un numar impresionant de pv-ri de contraventie pentru neplata rovinietei. Practic ... (vezi toată discuția)
Rovinieta-contraventie Liviu24000 Liviu24000 Buna ziua! Va rog, daca ma puteti ajuta cu o intrebare: Am uitat sa achit rovinieta pentru autovehiculul personal , scadenta la data de 15 octombrie 2021.In ... (vezi toată discuția)