In anul 2010 luna a 7-a am primit amenda 28 euro ptr. ca am circulat fara rovinieta. Lucru care pana in prezent eu nu l-am stiut, tin sa precizez ca amenda nu a figurat la taxe si impozite.
Acum cateva zile primesc instiintare acasa de la nu stiu ce casa de avocatura ca acei 28 de euro au facut pui si ma someza sa platesc suma de 700 RON in maxim o zi daca nu se va trece la executare silita.
Mi se pare de-a dreptul fascinant cum 28 euro sau transformat in fabuloasa suma de ~ 700 RON in trei ani.
In prezent sunt angajat la o firma privata si singurul bun personal pe numele meu este o masina care valoreaza pe piata SH ~ 1.000 euro.
La ce riscuri sunt expus si exista vreo posibilitate sa scap de acest adaos de-a dreptul nesimntit ?
Daca amenda nu a fost comunicata puteti contesta dar daca nu aveati rovinieta tot cam pe acolo veti ajunge daca se va constata ca exista comunicarea.
Daca nu s-a facut comunicarea va puteti angaja avocat si veti avea dvs. bani de luat.
Daca nu aveti nimic pe numele dvs. nu va pot executa silit.
Avocatii oricum nu executa silit.
Daca ati fost inregistrat ca ati circulat fara rovinieta, la circa 6 luni trebuia sa primiti un PV care sa va aduca la cunostinta ca ati fost inregistrat pe DN..la data.., ora......si trebuie sa platiti...
PV, este adus la domiciliu de un curier, care daca nu va gaseste, cauta un martor si va lasa plicul.
Neplata in termen de 15 zile, conduce la trimiterea PV la Administratia financiara locala dupa cca alte 6 luni si aceasta va transmite o comunicare cu privire la ..executarea silita daca nu platiti.
Ce treaba are casa de avocatura ???? s-au v-a executat ad. financiara?
Pentru circulatia pe drumurile publice fara rovinieta se aplica:
- o amenda de 250-500 lei, care se plateste la sectia financiara a primariei. In caz de neplata doar Primaria poate emite Titlu executoriu, apoi trece la executare silita.
- rovinieta pentru un an de zile in valoare de 28 euro, care se plateste in contul Companiei Nationale de autostrazi si drumuri nationale. Pentru neplata la timp a acestei taxe, CNADNR angajeaza de regula executori judiciari.
Amenda si taxa de rovinieta se stabilesc printr-un singur proces verbal. Conform O.G. 2/2001, Art. 13, al. 1 “Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.” Se mai prescrie si daca nu primiti Procesul Verbal in mai putin de o luna de la data intocmirii lui. Deci procesul verbal se poate anula de instanta dupa 7 luni de la savarsirii faptei.
Cineva a castigat procesul de anulare a amenzii, deoarece plicul a fost primit cu 2 zile intarziere, desi a fost trimis in termen, dar a facut 10 zile pe drum. Altul nu era acasa cand a venit postasul, iar el s-a dus sa ridice plicul de la posta la 9 zile de la avizare. S-a castigat procesul si pentruca pe procesul verbal numele contravenientului era trecut gresit: ex. Penes in loc de Denes. Atunci cand se intocmeste de fata cu contravenientul, procesul verbal trebuie sa contina doua semnaturi ale acestuia: una la "contravenient" si alta in locul unde se consemneaza "Am primit un exemplar". Pentru lipsa ultimei semnaturi si consemnari s-a anulat proces verbal.
Am scris si pentru altii, nu numai pentru Daniel. "Pentu a hi pilda shi invatzashiune pentru orishe"...contravenient.
Roviniete
ioanasrl
Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)