avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - divorț

Bună ziua!
Am divorțat în 2018, începând cu anul 2006 am construit o casă cu fostul meu soț care este pe numele socrilor, având în vedere că pământul a fost pe numele lor, situat lângă casa lor. În 2008 ne-am căsătorit, în 2007 am luat un credit pe numele meu, garanții fiind socrii, casa este ipoteca, pentru a finaliza construcția
Aș avea întrebare în legătură cu partajul: ce șanse am în a demosnstra că am construit casa împreună. Iar dacă aș reuși să demosntrez, care este procedura prin care fostul soț ar trebui să plătească jumătate din valoarea casei. Ce condiții i se impun lui, având în vedere că nu vrea să plătească nimic, pe numele lui este doar o mașină. Orice cumpără, nimic nu este pe numele lui, tocmai să nu fie obligat la partaj sau la plata unor impozite. La ce îl poate obliga legea?
Am investit foarte mulți bani, am fost mereu cinstită, iar acum aș dori să=mi restituie jumătae din investiție. Am vreo șansă, există legi care să îmi vină în ajutor?

Vă mulțumesc din suflet pentru răspuns!
Cu stimă, Nemes Ildiko

Alte discuții în legătură

Întrebare-partaj GINGER GINGER Prin abuz de incredere din partea soţului şi al socrilor mei mi-am investit banii din vânzarea apartamentului meu dinainte de căsătorie intr-o casă de ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)
Partaj credit ipotecar in caz de divort elenatoader elenatoader Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat in urmatoarea problema. Am doua credite ipotecare la care sunt eu titular iar sotul este coplatitor:un ... (vezi toată discuția)