avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Întrebare-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Întrebare-partaj

Prin abuz de incredere din partea soţului şi al socrilor mei mi-am investit banii din vânzarea apartamentului meu dinainte de căsătorie intr-o casă de vacantă aparţinând socrilor mei transformând-o in locuintă in urma promisiunilor acestora că vor face transcrierea pe numele nostru ascunzându-mi faptul că nu au formele legale pentru a se face transcrierea.
Pâna la obţinerea actelor necesare construcţia fiind terminată din banii mei.
Astfel la data contract vânzare cumpărare am fost trecuţi ½ cu soţul pe imobil şi teren deşi sporul valoric al imobilului a crescut datorită investiţiei de 90% facută de mine. Ajungând la divorţ în urma violenţei fizice pe motivul refuzului de a ipoteca casa ca să plăteasca ipoteca pe apartamentul socrilor ce şanse am să-mi recuperez investiţia dacă a fost făcuta inaintea contractului de vânzare cumpărare ? Partajul se face strict de la data cumpărării ?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 15:08, 5 Iunie 2008
Nu e abuz de incredere, pur si simplu o incredere prea mare in persoana pe care ati considerat-o viitor tovaras in viata dvs. Dar lucrurile se pare nu au evoluat asa cum ati sperat la inceput.
ce puteti face?
In primul rand, la partaj vor intra bunurile comune, adica acea jumatate de casa pe numele ambilor soti. Dvs. puteti solicita o cota mai mare sau chiar 100% din acea jumatate, aratand ca ati vandut apartamentul proprietate personala si ca ati contribuit substantial in vederea edificarii acelei constructii.
In al doilea rand, lupta va fi dura si costurile pe masura. Pentru partea care depaseste 50% din investitia dvs. va trebui sa platiti taxa de timbru la valoare, 8-10%, sa platiti expertiza si avocat. Solutionarea dosarului va fi de durata si, indiferent cine castiga, partea cealalta va ataca hotararea.
Nu va ascund faptul ca, analizand tot ce ati scris, nu va fi usor pentru dvs., nici financiar, nici emotional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere cu parintele, stres emotional... nykk nykk Buna ziua! Problema mea se prezinta astfel: socrii mei sunt divortati legal din 1996, dar nici in prezent nu au facu partaj. Socrul s-a mutat la amanta ... (vezi toată discuția)
Partaj - divorț KIBEDI ILDIKO KIBEDI ILDIKO Bună ziua! Am divorțat în 2018, începând cu anul 2006 am construit o casă cu fostul meu soț care este pe numele socrilor, având în vedere că ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort. elena w elena w Buna ziua. Am divortat recent si acum ma gandesc sa fac si partajul. Daca imobilul unde am stat impreuna cu fostul sot si copilul este trecut pe numele ... (vezi toată discuția)