Bună ziua!
Soțul meu este divorțat din 2013 , 2 copii minori încredințați mamei cu plata pensiei alimentare de către tata. Din Oct. 2019 , din voința minorului , acesta locuiește la noi ( un minor la tata , unul la mama ) În Nov. Am deschis proces de încredințarea minorului tatălui, amânat la primul termen Aprilie din cauza pandemiei. În Aprilie tatăl a sistat virarea pensiei pentru cei 2 copii în contul mamei. Acum tatăl este executat silit pentru neplata pensiei pentru cei 2 minori , cf hotărâri judecătorești din 2013. Procesul de încredințarea minorului este pe rol , așteptăm termenul. Ce se poate face sa nu mai plătească tatăl pensia pentru minorul care locuiește de 9 luni la noi pana la încheierea procesului ( 7 luni a virat pensia către mama )?
Sa.deschida urgent ordonanta presedintiala.
Sa.deschida mâine proces.daca poate.
Pana obtine hotărâre e bun de plata dar dacă castiga se va corela.
Din păcate, este mai complicat decât pare.
Este posibil.sa nu se descurce fără avocat dar avocatul.costa și este complicat...
Si o.contestatie la.executare ar cam trebui...
Din pacate atata timp cat hotararea veche este inca valabila ea va putea fi executata silit. Ca nu este moral e altceva, banii se vor recupera ulterior.
Ar trebui facuta insa contestatie la executare si suspendata executarea silita pana la data cand se va pronunta instanta pe stabilirea locuintei minorului. Sper totodata ca in acea actiune aveti capat de cerere si pentru stabilrea contributiei ambilor parinti la cheltuielile de crestere copil.
Am deschis Ordonanță de Urgență în iulie . Primul termen în 12 august , amânat pe motiv ca mama nu a primit citația în termen - amânat pe 9 septembrie unde erau chemați toți martorii , probele , copilul la audiere.
Pe 9 sept am venit încrezători în JUSTIȚIA ROMANA cu tot arsenalul...martori , probe , copil . După declarația copilului ca vrea sa locuiască definitiv cu noua familie ( sta de 11 luni exclusiv la noi ) și ca nu mai vrea sa.și vadă mama niciodată; instanța jud sect 1 ( unde are domiciliul de drept copilul ) declina competenta în favoarea jud sect 6 unde are tatăl domiciliul. Întreb așa pentru mine -cu voce tare- judecătorul citește / judeca dosarul înainte sa acționeze în vreun fel sau îi vin idei pe moment ? Plătești o gramada de bani în plus pe Ordonanță sa obții ce ? Spui tu ca judecător " acum știți termenul amândoi , veniți cu martori , cu probe , cu tot ce aveți , copil la audiere - noi ne facem speranțe ca posibil se și încheie ...și ce sa vezi judecatorul declina competența! !! In ce lume trăim? ??
Dacă copilul locuiește de fapt de aproape un an în Sectorul 6, Instanța competentă să judece cauza este Judecătoria din Sectorul 6.
Ancheta socială o va face Primăria din Sectorul 6. la domiciliul real al minorului care este la locuința tatălui.
Ancheta sociala a făcut. O Autoritatea sect 1 la domiciliul tatălui în sectorul 6
Copilul a fost consiliat 3 luni de psihologul de la Protecția copilului sector 1 .
Dacă judecătoria sect 1 nu are competente , de ce nu a trimis dosarul de prima data la sector 6 și nu după ancheta și 2 termene ? Ceva nu se leagă și din păcate nici nu exista cineva sa ne răspundă . Noi doar așteptăm. ..pe timpul nostru , pe banii noștri
Și mai am o nelămurire ...hotărârea prin care copilul a fost încredințat mamei este lege ...copilul fiind încredințat mamei , acesta nu are domiciliul la mama ( sect 1 ) ? Acea hotărâre se respecta pana la emiterea alteia . Sau respectam părți din hotărâre ce ne convin ? Eu dacă locuiesc 7 luni în alt oraș fără acte înseamnă ca nu mai am domiciliul din buletin ?
Dacă exista cineva de specialitate pentru un răspuns competent ...Mulțumesc