avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere sub influenta substante psihoactive.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere sub influenta substante psihoactive.

Buna ziua! Ma adresez cu stima in legatura cu o problema juridica pe care o intampin in momentul de fata si care nu ma lasa sa dorm noaptea..
Conduceam autoturismul personal in zona Magheru, era un filtru de politie in interesectie, am fost trasa pe dreapta si mi s-a administrat testul anti-drog. Consumasem canabis cu doua zile inainte sa fiu oprita, iar acesta a iesit pozitiv pt THC. Bineinteles, am mers la INMl pentru prelevazare probe, apoi la Udriste pentru declaratii.
Motivul pentru care ma adresez este ca imi doresc sa aflu o opinie legata de posibilutatea condamnarilor. Si care credeti Dvs (din experienta dvs juridica si precedente judiciare) ca este sansa sa se ajunga la renuntarea urmaririi penale?
Tin sa precizez faptul ca am 24 de ani, cazier curat, sunt un om care duce o viata sociala normala, sunt angajata si acum urma sa termin facultatea de drept. Aceasta intamplare efectiv mi-a anulat orice sansa de inscriere la master...
Sanse reduse sa se ajunga la o solutie de netrimitere in judecata.
Comparativ cu consumul de alcool, in situația consumului de substanțe psihoactive, nu este stabilită o valoare a concentrației care să aibă relevanță penală, simplul consum urmat de conducerea autovehiculului pe drumurile publice constituind infracțiune.
Pentru a dovedi, însă, gravitatea concretă a faptei, care să justifice aplicarea unei sancțiuni mai aspre sau alegerea unui alt regim de executare a pedepsei, trebuie stabilit dacă în concret fapta a prezentat un pericol mai mare prin raportare atât la valorile din buletinul de analiză toxicologică, dar și la alte elemente de fapt, cum ar fi starea inculpatului la momentul depistării în trafic, de exemplu conștient-neconștient, pupile dilatate, respirație greoaie, aptitudinea de a urma cu succes anumite teste simple de echilibru, etc
In exercitarea dreptului la aparare, suspectul/inculpatul, poate solicita o expertiza la INML.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Thc la volan: testul la salivă nu reflectă ce am consumat, care pot fi consecințele? dropz1337 dropz1337 Bună ziua. Sunt un nou membru al acestei comunitati datorita experientei mele de aseara, 12 octombrie. Si anume, eram cu un amic si prietena lui in mașina ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerat un consumator de cannabis un pericol pentru siguranța rutieră? Dontjudge Dontjudge Sunt un consumator de cannabis, consum zi de zi, mi-e frica sa mă gândesc dar totuși o fac la ziua când mi se va cere o proba de saliva, sânge spre a fi ... (vezi toată discuția)
Sub influenta substantelor psihoactive la volan (cannabis) AnonAnonim AnonAnonim Buna ziua, am fost depistat in urma cu 2 saptamamani sub influenta substantelor psihoactive la volan in urma testarii cu aparatul DrugTest. Am iesit pozitiv ... (vezi toată discuția)