buna. in momentul cand am depus actele pt crestere si ingrijire copil pana la 2 ani mi s-a comunicat ca banii ii vor primi abia peste 5 luni. mentionez ca in alte orase mamicile primesc in cel mult 2 luni, daca nu in luna depunerii cererii acest bani. ma gandesc in conditia in care as fi o mama singura cum m-as putea descurca cu laptele praf, scutecele si tot ce are nevoie un copil. de asemenea, nici alocatia nu o primesc mai degraba de 4 luni. as dori sa stiu de ce nu face nimeni nimic in acest sens si ce s-ar putea face, dpdv legal (asta daca se poate face ceva) astfel incat sa nu mai existe acesta intarzieri in plata indemnizatiei.
Este o practica curenta. Stiu mamici care astepata de 6 luni aceasta amarata de indemnziatie.
Mai in gluma mai in serios, unele dintre ele au zis ca se vor duce cu copiii la ghiseu si vor anunta ca nu-i mai iau acasa pt ca nu mai au bani de late. Sa-i creasca primaria!
In fine, lipsa de bani de la buget afecteaza toate sectoarele.
OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului
Art. 20. - (1) Calculul şi plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se fac de către direcţiile teritoriale.
(2) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se achită lunar beneficiarului, reprezentantului legal ori mandatarului acestora, împuternicit prin procură, pe bază de mandat poştal sau, după caz, în cont curent personal ori cont de card