avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intarzieri plata cocediu ingrijire copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intarzieri plata cocediu ingrijire copil pana la 2 ani

buna. in momentul cand am depus actele pt crestere si ingrijire copil pana la 2 ani mi s-a comunicat ca banii ii vor primi abia peste 5 luni. mentionez ca in alte orase mamicile primesc in cel mult 2 luni, daca nu in luna depunerii cererii acest bani. ma gandesc in conditia in care as fi o mama singura cum m-as putea descurca cu laptele praf, scutecele si tot ce are nevoie un copil. de asemenea, nici alocatia nu o primesc mai degraba de 4 luni. as dori sa stiu de ce nu face nimeni nimic in acest sens si ce s-ar putea face, dpdv legal (asta daca se poate face ceva) astfel incat sa nu mai existe acesta intarzieri in plata indemnizatiei.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 20:37, 16 Decembrie 2009
Este o practica curenta. Stiu mamici care astepata de 6 luni aceasta amarata de indemnziatie.

Mai in gluma mai in serios, unele dintre ele au zis ca se vor duce cu copiii la ghiseu si vor anunta ca nu-i mai iau acasa pt ca nu mai au bani de late. Sa-i creasca primaria!

In fine, lipsa de bani de la buget afecteaza toate sectoarele.
Consultati un avocat pentru a-i actiona in instanta.
am vreo sansa sa ii actionez in instanta?
Cred ca are sanse de castig.

OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului

Art. 20. - (1) Calculul şi plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se fac de către direcţiile teritoriale.
(2) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se achită lunar beneficiarului, reprezentantului legal ori mandatarului acestora, împuternicit prin procură, pe bază de mandat poştal sau, după caz, în cont curent personal ori cont de card

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerecunoastere copil alynna_alynna alynna_alynna in urma unei relatii a rezultat un copil...tatal m-a abandonat din momentul in care i-am spus ca sunt insarcinata, iar in urma incercarilor de a discuta despre ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ZURGALAU ZURGALAU :(( Daca ai 10 si nu 12 luni de munca , nu beneficiezi? Daca sotul are o A.F. la care a platit darile la stat de 2 ani , nu beneficiaza ? Cine beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Contributii in perioada concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani elusca elusca din OUG 148/2005 actualizata Art. 18: (5)Perioada în care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioada ... (vezi toată discuția)