avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Stare de alerta - forta majora
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Stare de alerta - forta majora

buna ziua, sunt prestator de servicii video la evenimente, desi iau taxe mici de rezervare data (avansuri) ele se strang, si cum am fost nevoit sa le returnez pana acum, va intreb daca sunt nevoit sa le returnez in continuare daca clientul vrea sa faca evenimentul cu 100 de persoane iar legea il limiteaza la 50 la restaurant de exemplu sau alt numar Eu in contract nu am specificat numar de persoane cum face restaurantul deci eu pot presta si doar cu mirii de ex Multumesc frumos! Astept cu interes raspunsul dvs
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2020
florentin86, utilizator
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 08:07, 1 Iulie 2020
Pai cum v-ati inteles la plata serviciilor dvs ? Daca aceasta a fost bazata pe un calcul in functie de nr. de persoane, atunci da, trebuie sa adaptati proportional tariful. Atfel, daca dvs taxati in functie de suprafata de acoperit, nr de ore de lucru sau nr. total de ore video/de fotografii, atunci nu mai este necesara adaptarea tarifului.
Buna ziua, ma refer la returnarea avansurilor, in contract eu nu specific numar de persoane pentru ca nu ma intereseaza, fac acelasi lucru si la 10 si la 1000

BX a scris:

Pai cum v-ati inteles la plata serviciilor dvs ? Daca aceasta a fost bazata pe un calcul in functie de nr. de persoane, atunci da, trebuie sa adaptati proportional tariful. Atfel, daca dvs taxati in functie de suprafata de acoperit, nr de ore de lucru sau nr. total de ore video/de fotografii, atunci nu mai este necesara adaptarea tarifului.

In acest caz nu este necesara o modificare de tarif.
Ma refer daca inca sunt obligat sa returnez avansurile

BX a scris:

In acest caz nu este necesara o modificare de tarif.

Pai daca evenimentul inca se tine, prestati serviciile. Daca organizatorul anuleaza evenimentul, avansul il returnati partial sau total asa cum ati prevazut in intelegere (in cazul in care s-a prevazut situatia anularii evenimentului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere sala de nunta incalcat de restaurant SoniaMar SoniaMar Buna ziua, In urma cu jumatate de an am inchiriat un restaurant pt nunta. In urma cu o luna, restaurantul a hotarat ca o sa faca o renovare, dar in ciuda ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o părere pentru situația ... Ioana.M90 Ioana.M90 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu o părere pentru situația de mai jos. Am încheiat in 2019 un contract cu un restaurant pentru nunta din anul ... (vezi toată discuția)
Se poate recupera avansul pentru nunta daca nuntile se interzic? knoppyx knoppyx Buna ziua. Suntem in anul 2021 si pandemia de COVID-19 ne incurca toate planurile. Suntem unul din multe cupluri care ne aflam in situatia de fi nevoiti sa ... (vezi toată discuția)