avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Se poate recupera avansul pentru nunta daca nuntile se ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Se poate recupera avansul pentru nunta daca nuntile se interzic?

Buna ziua. Suntem in anul 2021 si pandemia de COVID-19 ne incurca toate planurile. Suntem unul din multe cupluri care ne aflam in situatia de fi nevoiti sa amanam sau anulam pentru a doua oara din cauza acestei pandemii. Astazi, 2 oct 2021, se pare ca se vor interzice din nou nunti si botezurile, cu 3 saptamani inainte de nunta noastra.

In contractele cu furnizorii de servicii (salon, fotograf, formatie etc.) exista niste clauze prin care noi ne putem primi inapoi avansul dat doar in cazul in care ei renunta la contract sau doar in caz de forta majora (decesul unuia dintre miri, decesul unuia dintre parinti etc.).

In aceste conditii, in care aceste evenimente sunt interzise prin lege, exista vreo modalitate legala prin care noi ne putem primi avansurile inapoi in cazul in care nu putem tine nunta? Hotararea de guvern sau a Consiliului Municipal Bucuresti poate avea greutate mai mare decat ce am semnat in contract? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 08:07, 3 Octombrie 2021
Pai daca in contract scrie ca pierdeti banii, si ati semnat contractul, ...ce bani sa mai primiti? Asta cu pandemia nu mai este forta majora atata vreme cat era total previzibila ,,,de la ONU in jos si pana la ultimul sat din Nepal.
Ce anume era previzibila? Ca noi contractul l-am semnat in 2019, cand nu era pandemie. Am amanat odata deja in 2020 si acum ar trebui sa amanam a doua oara.

Inteleg ca asa am semnat, inteleg ce inseamna un contract, dar nu e nici vina mea ca evenimentul nu se mai poate tine. Nici vina lor intradevar, dar nici vina mea. Pana la urma, ei oricum nu pot sa tina alt eveniment, deci fizic, nu le aduc niciun prejudiciu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca noi contractul l-am semnat in 2019, cand nu era pandemie.

Trebuie sa intelegeti ca nici noi nu suntem ghicitori in stele ca sa stim cand ati semnat dvs contractul, ca nu ati spus in primul mesaj cand l-ati semnat. Sau ati spus?


Nici vina lor intradevar, dar nici vina mea. Pana la urma, ei oricum nu pot sa tina alt eveniment, deci fizic, nu le aduc niciun prejudiciu.

Îi veți da in judecată și veți solicita avansul dat.
Probabil ca îl veți primi, mai puțin cheltuielile făcute de ei.
Care sunt acele cheltuieli, eu nu știu. Încercați așa. Si, baftă!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.

Astazi, 2 oct 2021, se pare ca se vor interzice din nou nunti si botezurile, cu 3 saptamani inainte de nunta noastra.

Nu s-au interzis, trebuie doar respectate anumite reguli.
Daca le respectati, puteti tine nunta.
Casa de piatra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea nuntii la salonul de evenimente Ycaica Ycaica Buna seara, la sfarsitul lunii august 2020 aveam nunta organizata la un salon de evenimente. Datorita Pandemiei Covid-19 evenimentul nu se mai poate ... (vezi toată discuția)
Buna seara, fiti amabili, as vrea sa va rog sa ma ajutati intr.o ... Camellia89 Camellia89 Buna seara, Fiti amabili, as vrea sa va rog sa ma ajutati intr.o speta. o cunostinta care locuieste in Canada a semnat in decursul anului 2019 un contract ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere sala nunti Gradinariu1991 Gradinariu1991 Buna ziua, Am o situatie si am nevoie de o opinie din punct de vedere juridic. Am programat la restaurant nunta, pentru 4 iulie 2020. Am achitat un avans ... (vezi toată discuția)