avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Despagubire teren in zona protectie sit arheologic
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Despagubire teren in zona protectie sit arheologic

Buna ziua,

In 2018, am cumparat un teren intravilan, intre case(tot e construit de jur in prejur), care in contractul de vanzare cumparare este specificat ca si construibil, degrevat de orice sarcina, si vanzatori au declarat pe prop raspundere, conform standard contract ca acest teren nu se afla in zona protectie sit/monumente etc.
Ghinion, terenul se afla in zona de protectia a unui sit.
primaria mi a cerut aviz sit arh, in certificat urbanism.
De doi ani ma chinui sa obtin acest aviz, am cheltuit destul de mult. si ca sa mi se ofere descarcarea de sarcina arheologica trebuie sa sap tot terenul. (costuri cu cercetarile arheologice, plus pamant de adus la loc, etc).
Nu pot inainta cu constructia casei. Nu o sa mai am unde sa stau.

Cine se face vinovat, si cum imi pot recupera cheltuielile. (vanzator/notar/primaria?)
Cel mai recent răspuns: Mandarin87 , utilizator 13:16, 26 Iunie 2020
Inainte sa cumparati a-ti solicitat primariei un certificat de urbanism de informare?
Buna ziua, da am cerut primariei, si acest act a fost verificat si a ramas la biroul notarial unde am efectuat cumpararea

Mandarin87 a scris:

Buna ziua, da am cerut primariei, si acest act a fost verificat si a ramas la biroul notarial unde am efectuat cumpararea

Si in acel certificat de urbanism se precizeaza in ce zona se afla terenul? Daca da, atunci din pacate asta e... Daca nu, atunci puteti da in judecata primaria, vorbiti cu un avocat vedeti ce va zice. Proprietarul a dat delcaratia pe propria raspundere fara rost, nu sta in sarcina lui sa zica daca terenul este construibil sau nu, singura lui sarcina este sa cunoasca limitele imobilului.
In acel certificat apare exact cum a precizat si vanzatorul...deci primaria a gresit. Multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hala productie publicitara mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Vreau sa cumpar o bucata de teren de aprox 500 mp . Inainte de a-l cumpara am inteles ca trebuiesc indeplinite niste conditii . Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra imobilului olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Doresc sa achizitionez un ap. intr-un bloc nou si in draft-ul contractului de vanzare cumparare propus de catre dezvoltatori apare formularea: \\" ... (vezi toată discuția)
Cumparare pamant andreisuciu73 andreisuciu73 buna tuturor.as vrea sa stiu la cumpararea unui teren care in cartea funciara ii trecut ca si teren arabil,cu suprafata de 650m cat m ar costa toate taxele la ... (vezi toată discuția)