avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi asupra imobilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi asupra imobilului

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un ap. intr-un bloc nou si in draft-ul contractului de vanzare cumparare propus de catre dezvoltatori apare formularea:
" Noi, vânzătorii, personal şi prin mandatar, mai declarăm si garantăm cumpărătorului următoarele:
- nu am primit si nu avem cunostinta de nici un document si/sau informatii cu privire la revendicari formulate de orice autoritati, mostenitori, creditori sau alti terti cu privire la orice drepturi asupra imobilului ce face obiectul prezentului act, in tot sau in parte si nu există asemenea situatii iminente, sau circumstante de natura sa provoace asemenea situatii;
- la data semnarii prezentului contract, imobilul de mai sus, nu este inclus intr-o zona de protectie a unui sit arheologic si nici pe lista monumentelor istorice."

Stiu ca Codul Civil ne protejeaza de o astfel de eventuala neplacere cu conditia ca paragraful sa nu apara in contract sub forma aceasta. Atata vreme cat ei scriu ca nu au luat la cunostinta se degreveaza de orice obligatii.

Cumva aceasta formulare "nu am primit si nu am luat la cunostinta" ii acopera pe vanzatori de eventuale obligatii?

De asemenea ce insemna ca am luat la cunostinta ca "Nu este grevat de sarcini" in paragraful:
"Cunosc situaţia juridică şi de fapt a apartamentului cumpărat ca fiind cea arătată de vânzători, am luat cunoştinţă că nu este grevat de sarcini sau servituţi, aşa cum reiese din extrasul de carte funciară nr. xxxxxxxxxxx eliberat de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară - Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, ceea ce nu exonereazã pe vânzători de răspundere pentru evictiuni si vicii. "

Imi este teama ca vanzatorii vor trece in contract aceste paragrafe degrevandu-se de eventuale viitoare probleme.
Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters191238 , utilizator 13:41, 29 Octombrie 2012
Buna ziua.
Pentru linistea dumneavoastra, adresati-va primariei unde este situat imobilui cu solicitarile:
-despre informatii cu privire la revendicari formulate de orice autoritati, mostenitori, creditori sau alti terti cu privire la orice drepturi asupra imobilului ce face obiectul prezentului act, in tot sau in parte si nu există asemenea situatii iminente, sau circumstante de natura sa provoace asemenea situatii;
- la data imobilul de mai sus, nu este inclus intr-o zona de protectie a unui sit arheologic si nici pe lista monumentelor istorice."
Prin girul primariei in viitor pentru orice problema de acest gen aveti dreptul la despagubiri!!!
Va multumesc
Marin Baescu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil monument istoric vs drept preemtiune micha69 micha69 Buna ziua! Am o mare nelamurire: in 2002 am cumparat parte dintr-un imobil (mai exact parterul) printr-un contract de vanzare cumparare la notariat. ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuiesc pentru cumpararea unui apartament pe persoana fizica de la o firma? 24-ZZZ 24-ZZZ Buna seara! Sunt recunoascatoare ca pot sa ma adresez pe acest forum pentru a primi lamuriri. Este vorba despre un apartament pe care vreau sa-l cumpar de la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare apartament ipotecat, riscuri florisimi florisimi Va rog sa ma lamuriti ce poate arata urmatorul paragraf dintr-un contract de vanzare: Imobilul nu este grevat de sarcini, cu exceptia ipotecii pentru suma de X ... (vezi toată discuția)