avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Pensie anticipata/ impozit venit din dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Pensie anticipata/ impozit venit din dividende

Sunt unic asociat la un SRL cu 1 angajat ( eu ) . Intentionez sa ma pensionez anticipat pana la sfarsitul anului. As vrea sa stiu, va rog, daca firma va putea sa functioneze ulterior cu 0 angajati si daca eu pot ramane in continuare actionar in conditiile in care voi fi pensionata anticipat. Ce fel de impozite voi datora statului ? Multumesc. Zi buna .
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: danacodana , utilizator 18:37, 12 Octombrie 2020
Da. Puteti sa va desfasurati activitatea pe srl si dupa pensionare ca asociat unic si reprezentant legal, firma fiind acum fara angajati.
Ca asociat unic,la inceputul fiecarui an, pentru profitul anului precedent, daca e cazul, puteti sa va soateti dividende din firma (numai dupa depunerea bilantului contabil) si pentru acest venit firma va va retine si plati la stat impozitul pe venitul din dividende de 5%.
multumesc ptr rapiditatea raspunsului si foarte multumitor ptr mine :) toate bune !
buna ziua , va rog, as dori sa -mi transmiteti mai concret articolele din lege care fac referire la acest lucru, ca sa am o baza legala din momentul in care voi face acest lucru si sa nu risc sa returnez eventual pensia :) . multumesc.
Exact acelasi lucru ma intereseaza si pe mine. Ati mai aflat ceva legat de acest subiect? Multumesc!
din pacate , nimic mai mult .. daca aflam ceva suplimentar, poate ne anuntam reciproc. :) multumesc.

Alte discuții în legătură

Solicit un raspuns competent metulica metulica as vrea sa stiu daca in cazul in care ma pensionez partial anticipat sau anticipat exista o cale legala de a lucra la o firma fara a fi renumerat multumesc (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata si contract de munca bulzanv bulzanv am 37 ani lucrati ,as putea sa ma pensionez anticipat cu penalizare pentru 24 luni ( 18%) .Doresc sa =mi raspundeti daca m-as pensiona anticipat as mai ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie anticipata cu venituri realizate in sectorul privat simona_iunie simona_iunie Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care se pensioneaza anticipat dintr-o institutie publica, poate sa lucreze dupa pensionare la o firma ... (vezi toată discuția)