avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Bună ziua! V-aș ruga să-mi spuneți dacă, în urma unei sentințe judecătorești definitive, prin executare silită poate fi pusă poprire pe contul bancar sau pe salariu, respectiv pe un imobil cu ipotecă proprietare personală, și cât poate fi suma maximă reținută lunar. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:09, 29 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suma maxima retinuta lunar poate fi 1/3 sau 1/2 in functie de numarul popririlor. Dar aceste procente sunt din drepturile salariale. Daca discutam de alte sume din cont, acestea pot fi supuse popririi integral.
Am înțeles. În cazul în care se ajunge la poprire este recomandat să retrag toți banii din bancă în timp util. Vă mulțumesc!

Pe un imobil cu ipotecă proprietate personală se poate pune poprire?

Company Advising a scris:

Suma maxima retinuta lunar poate fi 1/3 sau 1/2 in functie de numarul popririlor. Dar aceste procente sunt din drepturile salariale. Daca discutam de alte sume din cont, acestea pot fi supuse popririi integral.

acest răspuns util
Imobilul poate fi executat silit și dacă este ipotecat.
Pe imobil nu se pune poprire, se pune sechestru asigurator, apoi este scos la licitație publică.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
Dapix, utilizator
acest răspuns util
Se poate da.
Daca aveti deja executare inceputa este doar o chestiune de timp pana case va transmite adresa de infiintare a popririi. Nu aveti de unde sa stiti ca s-a ajuns la poprire sau nu, decat cand deja au fost indisponibilizati banii. Banca va anunta ca aveti poprire, dar nu mai puteti scoate toate sumele. In cazul drepturilor salariale, angajatorul deja retine si va vireaza in cont diferenta.
Dar pentru a se ajunge la executarea silită a imobilului trebuie să fie o anumită sumă datorată, care nu poate fi reținută din salarii?

Dapix a scris:

Imobilul poate fi executat silit și dacă este ipotecat.
Pe imobil nu se pune poprire, se pune sechestru asigurator, apoi este scos la licitație publică.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu- cuantum mmiionut mmiionut buna ziua. Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest subiect, dar eu nu l-am gasit. Problema mea suna in felul urmator:in ziua de salariu m-am prezentat ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita Bonaparte33 Bonaparte33 Salut, datorifa faptului ca am multe rate, nu am reusit sa le platesc la timp si am intrat pe lista neagra a iroului de Credit. Banca la care am cea mai mare ... (vezi toată discuția)
Bună seara. problema mea e legată de executare silită și ... utilizator@ utilizator@ Bună seara. Problema mea e legată de executare silită și anume: eu nu am nici un venit, am executarea silite cu bănci. Nu am nici un imobil pe numele ... (vezi toată discuția)