După decesul tatălui și demararea procedurii de succesiune a fost necesar să predau notarului un extras de cont cu informațiile bancare, eliberat de banca la care era decedatul și unde conturile fuseseră blocate în urma decesului.
S-au făcut actele necesare la notar, m-am dus cu ele la bancă pentru deblocarea conturilor, iar acolo mi s-a spus că departamentul juridic are nevoie de încă un act adițional de la notar, care să specifice și conturile efectiv, nu doar sumele din conturi.
Asta a însemnat un alt extras de cont, un act adițional, deci alți bani și nu puțini.
Întrebare:
1. A cui era obligația de a observa din start necesitatea precizării conturilor? A notarului înainte de a demara procedurile sau a funcționarului bancar?
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
A funcționarului bancar, care a emis extrasul de cont și care nu v-a atras atenția că în certificatul de mostenitor trebuie menționat expres contul.
Oricum, mie personal mi se pare un exces de zel. Atât timp cât sunt trecute datele defunctului, suma, numărul și calitatea moștenitorilor, este mai mult decat suficient pentru a ridica banii.
Nementionarea conturilor nu are niciun efect juridic.
Nu erau suficiente sumele din conturi ci si numerele conturilor respective si la ce banci sint deschise.Orice cont bancar se identifica prin nr. de cont bancar nu prin sumele continute.Orice notar trebuie sa stie asta.N-aveti ce face oricite reclamatii faceti banca nu discuta daca nu sint trecute nr. de cont bancar in suplimentul de certificat de mostenitor.
Mulțumesc. Corect. Dar funcționarul bancar care a emis extrasul de cont în etapa I nu avea obligația să știe asta sau nu avea voie să treacă și conturile?
Mostenire
g80
Buna ziua, tatal meu a murit, are un cont in banca si mai multe bunuri. Doresc sa fac succesiunea pe o parte din bunuri, daca se poate. M-ar interesa mai mult ... (vezi toată discuția)
Mostenire
ContSters291019
Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita.
Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de ... (vezi toată discuția)