avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei de întreținere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei de întreținere minor

Va rog sa-mi spuneti, cum pot proceda, in cazul in care, fostul soț, nu plătește pensia de întreținere minor, pe motiv ca nu are un loc de munca. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:03, 29 Iunie 2020
Daca are bunuri sau alte venituri, puteti apela la un executor pt a-l executa silit. Daca nu re, veti cheptui ceva bani degaba cu executarea, daca nu are nimic, nu aveti de unde recupera.
De asemenea, daca nu se poate dovedi reaua credinta, o eventuala plangere penala, nu va duce nicaieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pensie alimentara neplatita de doi ani jumatate Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Am divortat din iunie 2009 iar in sentinta de divort (care este definitiva si irevocabila) s-a stabilit o pensie alimentara pe care fostul meu sot ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere irinaursu irinaursu Fostul sot nu a platit pensia pt.copilul nostru incepand cu luna septembrie ac. pot sa ii fac plangere penala si sa ma adresez unui executor pt.recuperarea ... (vezi toată discuția)
Cum procedez in cazul in care nu primesc pensia alimentara pentru un copil care imi este incredintat spre educatie si crestere? conium conium Buna ziua , va rog sa ma consiliati cum trebuie sa procedez in situatia in care fostul sot nu plateste pensia alimentarea in conditiile in care ... (vezi toată discuția)