avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale am refuzat o fila cec
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

am refuzat o fila cec

asi vrea sa stiu ce se poate intampla daca am refuzat o fila cec ce se intampla din toate punctele de vedere:((
Cel mai recent răspuns: S.C. EXPERT EVAL SOLUTIONS S.R.L. , Contabil 13:45, 16 Decembrie 2009
Refuzul unei file cec din lipsa de fonduri antreneaza raspunderea penala a celui care a emis-o. Totodata societatea emitenta va primii o interdictie de emitere a cecurilor pe o perioada de 12 luni si inscrierea cu incident major in Centrala Incidentelor Bancare(baza de date publica care poate fi consultata de toti cei interesati). Atentie: daca mai aveti file cec emise la scadente ulterioare refuzului se va considera ca le-ati emis pe perioada de interdictie si vor fi si ele refuzate.
In acest caz recomand clarificarea situatiei cu cei care trebuiau sa primeasca banii.

Refuzul cecurilor din alte motive(ex. semnatura falsa, cec furat etc) duce la inscrierea in Centrala incidentelor bancare cu incident minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

File cec emise ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am 4 file cec emise si nu am acoperire la ele pentru ca firma a intrat in imposibilitate de plata ( faliment) iar asociatul meu a cerut in instanta ... (vezi toată discuția)
Cecuri nedecontate cornelia05 cornelia05 buna ziua! in luna iunie au fost emise 3 cecuri pentru lunile iulie, august si sept 2011 .Ele nu au fost introduse fiecare la scadenta scrisa pe ... (vezi toată discuția)
Fila cec introdusa la plata dupa intrarea societatii emitente in insolventa. 200360PIM 200360PIM Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema ; SC X SRL lasa ca garantie lui SC Y SA pentru materiale furnizate o fila CEC in alb , urmand ca Y sa ... (vezi toată discuția)