avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj Prima Casa in caz de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj Prima Casa in caz de divort

Buna ziua,

Ma aflu intr-un mariaj care urmeaza sa se finalizeze in curand.
Sunt casatorit din 2016 (iunie) si am achizitionat un apartament in 2015 pe numele meu, prin prima casa. Sotia nu este nici co-platitor,
Intrebarea mea este:
Ce sanse as avea ca apartamentul sa imi ramana mie si eu sa continui cu ratele pentru el?
Cel mai recent răspuns: Matei90 , utilizator 16:15, 1 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imobilul achiziționat înaintea căsătoriei este bun propriu, și șansele să vă rămână dvs după divorț sunt de 99%. Fiind bun propriu nu intră la partaj.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
Dapix, utilizator
Va multumesc pentru raspuns.
acest răspuns util
Imobilul este bunul dvs propriu. Ceea ce poate cere sotia este un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse bunului si pt ratele platite in timpul casatoriei, din banii comuni.
Multumesc mult pentru raspuns!
Am inteles ca dupa 5 ani de casnicie, imobilul va deveni un bun comun.
Este o informatie corecta?
acest răspuns util
Informația e falsă. Bunul propriu, rămâne propriu până la sfârșitul vieții.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2020
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort prima casa Sergiu_rusu Sergiu_rusu Bună ziua, În anul 2012 fiind necăsătorit am accesat singur un credit Prima Casa pentru achiziția unui apartament. Contractul de credit a fost semnat ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei asupra locuintei achizitionata anterior casatoriei de catre sot dar platita in timpul casatoriei udin udin Iata starea de fapt: inaintea casatoriei cu 7 ani, sotul a contractat cumpararea unui apartament in rate. Titlul de proprietate este, deci, pe numele lui. ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri proprii o_mamarutza o_mamarutza Un apartament achizitionat de sot inaintea casatoriei prin credit ipotecar cu avans 50%, cum este considerat avand in vedere ca ratele din momentul casatoriei ... (vezi toată discuția)