avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul sotiei asupra locuintei achizitionata anterior ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul sotiei asupra locuintei achizitionata anterior casatoriei de catre sot dar platita in timpul casatoriei

Iata starea de fapt: inaintea casatoriei cu 7 ani, sotul a contractat cumpararea unui apartament in rate. Titlul de proprietate este, deci, pe numele lui. Plata integrala a locuintei s-a facut in 20 de ani, deci 13 ani ratele la apartament le-au platit cei doi soti impreuna.
La un eventual divort sotia are vreun drept asupra locuintei ?
Cel mai recent răspuns: udin , utilizator 21:19, 28 Februarie 2013
Nu asupra casei, aceasta este bunul propriu al sotului si asa va ramane, ci un drept de creanta pt ratele platite in comun.
Celalalt sot are un drept de creanta asupra ratelor si eventualelor imbunatatiri aduse apartamentului
Veti avea drept sa impartiti bunurile comune dobandite in timpul casatoriei, nu si imobilul care este bun propriu al sotului. Veti avea dreptul insa la 1/2 din suma ratelor platiite in timpul casatoriei, actualizata cu rata inflatiei.
Multumesc mult pentru raspunsuri, imi sunt de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri proprii o_mamarutza o_mamarutza Un apartament achizitionat de sot inaintea casatoriei prin credit ipotecar cu avans 50%, cum este considerat avand in vedere ca ratele din momentul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Partaj breja breja Daca un cuplu se desparte dupa o casnicie de 33 ani, sotia are dreptul la apartament? Mentionez ca apartamentul a fost contractat inainte de casatorie cu 2 ... (vezi toată discuția)