Bună ziua. Astăzi am depus declarația unica și doamna contabila mi a spus ca am de plata un impozit mai mare și contribuții sociale.in declarația unica pe care am depus o anul trecut reieșea un impozit mic și fără contribuții sociale. Eu acum fiind în imposibilitatea de a platii mâine la data scadenta a întregii sume care reiese din declarație o pot plati eșalonat? (Este vorba de o suma ff mare)
Bună ziua. Nu există posibilitatea achitării in rate a sumelor aferente anului 2019 din declarația unică. In plus , nu se mai poate beneficia de bonificatiile de 5% + 5 % . Pentru diferențele neachitate până la 30 iunie se vor calcula ulterior penalitati de întârziere.
Am înțeles dar eu am achitat impozitul estimat pe 2019 care reieșea din declarația unica depusa anul trecut. Acum contabila ma înștiințează ca mai am de dat și la impozit și ca trebuie sa plătesc și contribuțiile sociale. Lucru care nu figura în declarația de anul trecut. Eu am un pfa în domeniul educativ cultural.
Bună ziua. Dacă dvs ați estimat anul trecut venituri nete sub plafonul de 12 salarii minime și ați realizat de fapt venituri peste acest plafon ( 24960 lei) , va trebui să achitați și CAS și CASS calculate la acest venit realizat + diferența de impozit dintre venitul realizat și cel estimat.