avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Taxe și impozit pe venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Taxe și impozit pe venit

Bună ziua. Astăzi am depus declarația unica și doamna contabila mi a spus ca am de plata un impozit mai mare și contribuții sociale.in declarația unica pe care am depus o anul trecut reieșea un impozit mic și fără contribuții sociale. Eu acum fiind în imposibilitatea de a platii mâine la data scadenta a întregii sume care reiese din declarație o pot plati eșalonat? (Este vorba de o suma ff mare)
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
Magda77?, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:31, 29 Iunie 2020
Bună ziua. Nu există posibilitatea achitării in rate a sumelor aferente anului 2019 din declarația unică. In plus , nu se mai poate beneficia de bonificatiile de 5% + 5 % . Pentru diferențele neachitate până la 30 iunie se vor calcula ulterior penalitati de întârziere.
Am înțeles dar eu am achitat impozitul estimat pe 2019 care reieșea din declarația unica depusa anul trecut. Acum contabila ma înștiințează ca mai am de dat și la impozit și ca trebuie sa plătesc și contribuțiile sociale. Lucru care nu figura în declarația de anul trecut. Eu am un pfa în domeniul educativ cultural.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
Magda77?, utilizator
Bună ziua. Dacă dvs ați estimat anul trecut venituri nete sub plafonul de 12 salarii minime și ați realizat de fapt venituri peste acest plafon ( 24960 lei) , va trebui să achitați și CAS și CASS calculate la acest venit realizat + diferența de impozit dintre venitul realizat și cel estimat.
Da am înțeles dar vream sa știu dacă pot da aceste diferențe eșalonat pana la 1 sept
Puteti sa platiti pana cand vreti dup 1 iulie dar nu veti mai beneficia de acea reducere 5% pentru plata totala de pana la 30 iunie 2020.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la stat intreprindere individuala byiutzis byiutzis Buna ziua, Vreau sa infiintez o intreprindere individuala, si doresc sa aflu ce contributii trebuie platite la stat si ce acte se depun si unde dupa ... (vezi toată discuția)
Retragere dividende 2018 2019 radulucian 22 radulucian 22 Pentru acesti 2 ani se retrag dividende pe admin, in cursul 2019, totalul depasind 12 salarii minime. Se plateste impozit 5% dividende la ridicare Se ... (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venituri din activitati independente + dividende danmitroi10 danmitroi10 Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele ... (vezi toată discuția)