avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetare CIM

Bună ziua. Angajatorul are sau nu obligația sa prezinte angajatului, un certificat Revisal la momentul încetării CIM? Menționez ca am făcut aceasta solicitare dar am fost refuzat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 29 Iunie 2020
Nu are acesta obligatie decat la solicitarea scrisa a salriatului/fostului salariat.

Daca in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii, angajatorul nu a eliberat acestuia un extras din registru, datat si certificat pentru conformitate, atunci salariatul poate sesiza ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca cruceru1981 cruceru1981 Am aflat de curand ca de ceva timp au avut loc modificari la contractul meu de munca fara a lua la cunostiinta. As dori sa merg la ITM pentru a solicita un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! adeverință de vechime trebuie eliberata obligatoriu ... Georgiana_georgi Georgiana_georgi Bună ziua! Adeverință de vechime trebuie eliberata obligatoriu la plecarea de la un loc de munca? Caz concret: o persoana a plecat de la un loc de munca și ... (vezi toată discuția)
Decizia de încetare a contractului individual de munca MiriM MiriM Buna seara , aș vrea să știu dacă pe lângă comunicarea verbala este nevoie și de o cerere scrisa pentru a-mi primi actele de la angajator după demisie, ... (vezi toată discuția)