avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract utilitati - Asociatia reprezinta doar 1 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract utilitati - Asociatia reprezinta doar 1 proprietar.

Dupa infiintarea Asociatiei de proprietari se incheie un contract de furnizare gaze cu firma X.
Fiecare scara are 19 apartamente. La o scara 18 proprietari decid contorizarea individuala si sa incheie contracte individuale.

Contractul dintre Asociatie si furnizorul de gaze X ramane in vigoare pentru 1 singur proprietar.
Pare un abuz al proprietarului de a folosi resursele Asociatiei pentru uzul propriu.

Mai poate reprezenta Asociatia in acest contract un singur proprietar?
Poate Asociatia impune transferul contractului pe numele singurul proprietar care este beneficiarul serviciului?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:47, 4 Iulie 2020

MIRCEA KIRITESCU,

La noi situatiile aratate au fost in urma cam tot cu 14-15 ani, cand in AG s-a hotarat trecerea la separare de masura (de fapt construirea unei alte retele si aducerea gazometrului la usa fiecarui proprietar).
Daca asa s-a hotart, la terminarea lucrarilor, ajutati de firma de instalatii - care de fapt s-a ocupat masiv de intocmirea intregii documentatii, proiect, diligente la furnizor, etc., s-a procedat la trecerea pe noua coloana. Proprietarii care nu au vrut separarea de masuura ( 2-3 din 44), au ramas fara gaze, laudandu-se ca au butelii (vorba era cam asa: am butelii de ma invelesc cu ele...). Nu a durat prea mult, cam doi ani si s-au dezvelt de buteliile pe care le aveau, mai mult, au constatat ca folosirea buteliilor era mai costisitoare si foarte incomoda, asa ca au venit cu caciula in mana la asociatie, au platit tot ce era de platit si au trecut in randul oamenilor.
Acum despre situatia de la dvs - asa cum o "vad" eu:
Se poate functiona ca si pana acum, adica as. prop. titulara de contract, insa orice cheltuiala care vine pe factura se va repartiza respectivului, inclusiv acele verificari pe care furnizorul le face periodic (aici proprietarul ar putea ridica pretentii), dar platile sa le faca cumva in avans, sa nu aiba debit niciodata... Cum spuneam, depinde unde este amplasata locuinta;
Se poate ca printr-o notificare, as. prop. sa anunte proprietarul ca as. prop. renunta la contractul de furnizare a gazelor, invitandu-l sa-si inchcheie contract individual. Trebuie discutat si cu cei care furnizeaza gazele, cred ca mai trebuie indeplinite niste formalitati, nu stiu sa va spun...
Mult succes!
Multumesc pentru raspuns.

Necontorizatii ramburseaza Asociatiei integral toare costurile facturate.

Am decis sa discutam cu cei necontorizati si cum, cei contorizati vor plati in plus, se va crea o stare de presiune asupra necontorizatilor. Daca inteleg, ok. Daca nu, asta este.
Asociatia nu poate, in conditiile actuale, sa le 'taie gazul" (din cate inteleg eu din lege) iar pe furnizor nu il intereseaza pe ce nume e factura.
Ba da, le poate "taia gazul" in conditiile in care necontorizatii au debite - practic, asociatia sa nu de-a cu barda, ii notifica pe necontorizati ca daca nu vor fi cu platile la zi + un anumit fond de rulment, atunci as. prop. poate merge la furnizor si solicita renuntarea la contractul de furnizare gaze naturale pe vechea instalatie.
Altfel, daca nu deranjeaza pe nimeni, adica oamenii isi vad de treaba, lasati-ii si dvs. in pace.
Cu respect, AG
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2020
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul consum de gaze florentinazara florentinazara Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari și doresc să știu dacă este legal ca proprietarii de apartamente care nu au contoar de ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Contorizare individuala gaze naturale mianname mianname As dori sa aflu de ce asociatia de proprietari de care apartin nu isi da acordul pentru contorizarea individuala a consumului de gaze naturale, motivand faptul ... (vezi toată discuția)