avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card credit cu datorii, titular decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card credit cu datorii, titular decedat

Buna ziua. Ce se intampla cu un card de credit al unui titular decedat, in conditiile in care acesta inca mai avea datorie la banca? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raicu77 , utilizator 13:09, 2 Iulie 2020
Buna ziua,
Prezentati certificatul de deces bancii, creditul poate era insotit de o asigurare de viata si il acopera aceasta.
Multumesc. Exista varianta prin care sa fie facuta mama mea responsabila pentru plata datoriilor, in calitate de sotie? Ca idee, dupa tata nu se va face succesiune, acesta nedetinand bunuri.
Daca nu veti dezbate succesiunea, nici datoriile nu vor putea fi imputate mostenitorilor. Succeziunea se dezbate cu active si pasive (datorii).
Dar poate solicita banca dezbaterea succesiunii pentru recuperarea prejudiciului.
Neavand bunuri... banuiesc ca banca o sa vanda creasta si o sa fiti contactati de o firma de recuperare credite...
Am inteles. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Card limita de credit - posesor decedat viorelh viorelh Buna ziua, As vrea sa stiu ce se intampla cu cardul cu limita de credit al carui titular a decedat. Banca respectiva solicita de la familie recuperarea ... (vezi toată discuția)
Imprumut la banca,persoana decedata rodica-cris rodica-cris BUNA ZIUA! TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE ... (vezi toată discuția)
Deces/credit de nevoi personale rodi1010 rodi1010 Buna ziua. In urma cu 2 luni a decedat mama, la data decesului avand un credit de nevoi personale fara giranti sau codebitori, fara ipoteca si cu asigurare ... (vezi toată discuția)