avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Bună ziua.

Sufăr, din naștere, de epilepsie și hemipareză spastică. Odată cu împlinirea vârstei de 18 ani și reîncadrarea în gradul de handicap (accentuat), medicul neurolog mi-a spus să mă adresez casei de pensii ca să văd dacă sunt eligibl pentru pensia de invaliditate, după care să mă întorc la cabinet spre a mi se face actele necesare.
Între timp, m-am documentat pe Internet și am văzut că evaluarea se face de către alți medici decât cei de la comisiile de handicap (i.e medic expert al asigurărilor sociale), în funcție de măsura în care bolile afectează capacitatea de muncă. Nu am găsit decât informații referitoare la SIDA, schizofrenie, neoplazii și accidente profesionale. Întrebarea mea este următoarea: bolile de care sufăr (epilepsie cu crize parțiale, hemipareză spastică dreaptă) se încadrează în vreun grad de pensie de invaliditate? Și cui mă adresez spre a o obține?

Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2020
Wedinn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:57, 30 Iunie 2020
În primul rând legea s-a schimbat, și acum trebuie să ai un minim stagiu de cotizare ca angajat. Trebuie să te angajezi undeva pentru o perioada, apoi te internezi în spital, și când atingi maximul de concediu medical, depui actele medicale la COMISIA de expertiză de pe lângă Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate brdcristea brdcristea Buna ziua Baiatul mea in varsta de 40 ani a fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida in 2006..... A avut o perioada cand a mai lucrat . Vechime ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie de invaliditate larysamat76 larysamat76 Sora mea s-a imbolnavit in anul doi de facultate,(schizofrenie), avea 19 ani, acum are 43. Dupa modificarea din luna aprilie 2013 a legii pensiilor privind ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad de handicap sau pensie de invaliditate Mihaela_12 Mihaela_12 Buna seara! Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarele informatii: 1. care e diferenta intre incadrare in grad de handicap si pensie de invaliditate? 2. ... (vezi toată discuția)