avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... motive de recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

motive de recurs

Buna ziua
Va rog din nou sa ma luminati

A existat o cauza penala, mai exact o plangere impotriva masurilor luate de procuror de scoatere de sub urmarire penala, la judecatorie. S-a primit un extras de pe o decizie a instantei care respingea cererea noastra si expunea faptul sa declaram recurs daca vrem in 10 zile de la comunicare. Am declarat recurs dar fara motive deoarece nu am vazut intreaga decizie sa stim ce motive sa invocam.
Recursul l-am trimis la instanta care a judecat cauza, Judecatoria in speta.

Motivele de recurs pana cand trebuiesc depuse si unde?
Asteptam intai o citatie?

Multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 21:54, 25 Decembrie 2009
Recursul l-ati inregistrat acolo unde spune legea! este ok!
Judectoria o sa trimita dosarul la Tribunal. Pentru primul termen o sa primiti citatie dar mai sigur, mergeti la instanta (Tribunal) si intrebati la registratura sau arhiva care este situatia dosarului...si spuneti nr dosarului de la Judecatorie.
Tot acolo, la Tribunal, la registratura inregistrati si motivele de recurs....
Sunt unele opinii cf carora recursul se poate motiva si in ziua primului termen...nu dati ocazia instantelor sa se lege de art de mai jos...si sa invoce nemotivarea in termen.....
Art. 38510 Cpp
(1) Recursul trebuie sa fie motivat.
(2) Motivele de recurs se formuleaza in scris prin cererea de recurs sau printr-un memoriu separat, care trebuie depus la instanta de recurs cu cel putin 5 zile inaintea primului termen de judecata.
Sper ca v-am "luminat" putin...
Banuiesc ca in citatie nu se da tot termen de 10 zile pana la primul termen...
De obicei care este perioada de timp de la citare pana la primul termen?
...cat despre citare.....nu exista nici o regula cu privire la perioada de timp pana la primul termen....
Va pot spune ca am primit citatia cu 6 zile inainte de primul termen in conditiile in care legea spune ca recursul trebuie motivat cu cel putin 5 zile inainte .....#-o
Practic am avut o zi in care am fugit la arhiva, am facut copie dupa hotarare, am motivat recursul si l-am expediat pe fax....am anticipat putin situatia asa ca aveam deja redactata motivarea recursului pe care doar am competat-o cu considerentele pe care le-am putut ataca din motivatia sentintei....
Concluzia la care am ajuns, prin prisma experientei personale cu instantele este ca oricine se poate astepta la orice.:O....inclusiv sa-ti aduca instanta la cunostinta ca ai chemat pe cineva in judecata fara ca macar sa stii acest lucru!#-o
Avand in vedere perioada sarbatorilor s-ar putea sa primiti primul termen in ianuarie sau februarie.....
daca aveti termen pe 6 ianuarie, cf legii ar trebui depusa motivarea recursului in 1 ianuarie...:rtfm:
Pentru o copie simpla de pe decizia instantei din dosarul de la arhiva cum se procedeaza? Am inteles ca nu trebuie platita taxa de timbru ci doar xeroxul, in urma unei cereri lasate la arhiva. E adevarat?
Orice legalizare de hotarare se timbreaza.

Alte discuții în legătură

Nu am fost citata pentru primul termen al apelului bianca2012 bianca2012 Buna ziua. Am depus cerere de apel in termen in care am mentionat ca motivele apelului le voi depune pana la prima zi de infatisare. Am gasit pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Proceduri apel elenish elenish Daca cererea de apel formulata, este trimisa partii adverse, ca sa trimita intampinare, dupa care ar trebui sa primesc intampinarea sa formulez raspuns la ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)