avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Durata intabulare &cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Durata intabulare &cadastru

Buna ziua.As vrea sa stiu,cat dureaza o intabulare+cadastru pentru o casa. Actele le are din 20 mai si s-au facut masuratori in 10 iunie si nici acuma nu s-a rezolvat.Mi s-a spus ca mai dureaza o luna. Am inputernicit pe cineva,eu fiind in alt judet si i-a cerut si avans.Suma pe care a cerut-o este un tarif in regim de urgenta.Cred ca trec 2 luni si tot nu se rezolva nimica.
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 18:03, 1 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cele 30 zile le socotiti de la efectuarea masuratorilor. e si in functie de viteza cadastristului, care este un liber profesionist, nu angajat la stat
Termen pentru intocmirea documentatiei tehnice incepand de la data masuratorii: 3 zile
Termen pentru depunere , intocmire si ridicare adeverinte necesare de la primarie: 35 de zile
Termen pentru finalizarea documentatiei si inregistrare: 3 zile
Termen cartea funciara: 21 de zile lucratoare (sa zicem 30 de zile cu tot cu weekenduri)

Termen total = 2 luni de zile si jumatate sa zicem in total. Asta un calcul rapid de-al meu. Dar trebuie sa socotiti si faptul ca unii au atata de lucru de nu mai stiu pe ce sa puna mana :)

Si va zic ceva din experienta. Graba strica treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alipiri de terenuri si parcelari negrutzam28 negrutzam28 Multumesc mult celor care m-au ajutat cu respunsurile la intrebarea mea.=D> (vezi toată discuția)
Cadastru, intabulare daniel_fergusson daniel_fergusson In august am contractat un inginer de cadastru cui i-am platit 60% in avans ca sa faca masurarea si intabularea unor suprafete pe care vreau sa le vand. dupa ... (vezi toată discuția)
Cadastru?proceduri.inginer cadastral? tibi12 tibi12 Bunicii au nevoie de cadastru pentru un teren de vreo 8000mp,cu casa cu SU de aprox 150 mp.poseda act de proprietate,l-au achizitionat acum 40 ani.Am inteles ... (vezi toată discuția)