avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trebuie sa probez achitarea unei datorii a tatalui meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trebuie sa probez achitarea unei datorii a tatalui meu defunct, de acum 25 de ani, in cazul deschiderii succesiunii?

Buna ziua! Revin cu o intrebare pt am fost la notar impreuna cu sotia tatalui meu si acolo mi s-a solicitat sa aduc martori sau un inscris care sa dovedeasca ca la divortul de a doua sotie, in urma partajului acum 25-30 de ani tata i-a achitat acesteia suma de 27000 de lei pt ea a renuntat la cota ei din apartament.Aceasta a 2 sotie nu avea urmasi si a si decedat anul trecut. Cand tatal meu s-a casatorit a 3 oara, apartamentul era doar al lui, si nu are nicio ipoteca sau alte sarcini inscrise, afara de un contract de donatie care prevede constituirea uzufructului viager in favoarea sotiei..Acest uzufruct apare in extrasul de carte funciara.Intrebarea mea este ce legatura are acum in cadrul drschiderii succesiunii ce a fost la finalul celei de a doua casnicii?Alti copii nu sunt, apartamentul era achitat integral si nu s-a constituit ipoteca.Deci ?

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager intre soti iulia pinzaru iulia pinzaru Buna ziua, as dori va rog niste lamuriri...In extrasul CF, apare proprietar sotul in urma mostenirii cu o cota 1/1 iar, la foaia de sarcini ,apare sotia cu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare intre parinte si fiu geny geny Buna ziua. Tatal meu doreste sa-mi vanda mie apartamentul pentru ca fratii mei din prima lui casnicie sa nu beneficieze de acesta. Vreau sa stiu daca eu ... (vezi toată discuția)
Drept de succesiune Valentina-cta Valentina-cta Buna ziua, tatal meu a cumparat un apartament in 1980, inainte de casatorie, si a pus ca urmas in caz ca i se intampla ceva pe o nepoata. Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)