avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare intre parinte si fiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare intre parinte si fiu

Buna ziua. Tatal meu doreste sa-mi vanda mie apartamentul pentru ca fratii mei din prima lui casnicie sa nu beneficieze de acesta. Vreau sa stiu daca eu trebuie sa am un loc de munca pentru a putea cumpara de la el apartamentul si ce trebuie sa fac pentru ca acest contract sa nu fie atacat sau declarat nul in cazul unui atac. Trebuie neaparat sa ceara un extras de cont ca sa dovedesc ca plata a fost facuta? Care ar fi actele cu care contractul ar fi 100% valabil in cazul unui atac din partea fratilor mei? Va multumesc.
Nu trebuie sa aveti loc de munca ca sa incheiati un contract de vanzare cumparare.
Va explica notarul cand faceti actul de vanzare -cumparare.
Nu aveti nevoie de nimic cand incheiati contractul,doar consimtamantul valabil al partii ce se obliga si nu poate fi atacat.
contract de vanzare-cumparare cu constituire de uzufruct viager
contract de vanzare cumparare nu prea merge intre tata si fiu pt ca este cam greu de crezut ca ii dati bani tatalui si chiar daca ii dati, sigur este o suma mai mica decat valoarea reala a apartamentului si trebuie sa platiti prin banca, asta pt ca sa puteti face dovada platii. locuiti impreuna? cel mai bine ar fi sa faceti contract de intretinere (poate fi si contract de donatie cu sarcina de intretinere) cu retinere de uzufruct viager. ca sa il atace in instanta trebuie sa demonstreze ca nu ati respectat clauzele contractului. atata timp cat aveti martori (vecinii) ca va purtati bine cu tatal dvs, chiar daca ataca contractul, nu au sanse sa castige.
Incheiati contractul fara nici o problema. Daca notarul scrie in contract ca banii s-au primit, nu mai are nimeni ce ataca.
Daca locuiti cu tatal dvs. puteti incheia un contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera (stie notarul), contract in care plata o reprezinta obligatia dvs. de a-i oferi tatalui intretinere pana cand acesta va deceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau altfel de contract? Constantin Mld Constantin Mld Buna ziua.Am urmatoarea situatie.Parintii mei au un apartament pe care ar vrea sa mi-l lase mie.In contract este unic proprietar doar tata deoarece ... (vezi toată discuția)
Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)