În 2017 am cumpărat prin credit imobiliar un apartament împreună cu concubinul meu. Avansul l.am plătit eu din vânzarea altui apartament moștenit de mine . Creditul l.am făcut împreună, în acte suntem 50/50 proprietari. În ce condiții , cu acordul concubinul , se poate trece apartamentul pe numele meu ? Sa fiu unic proprietar ?
Intai rezolvati preluarea creditului doar de catre dvs. precum si a apartamentului si apoi ii puteti tolera prezenta, locuirea, in apartament cat doriti si va intelegeti... Dupa, fiind unic proprietar, il puteti evacua prin instanta.
Si nu aveti ce clauza "pune" ( stipula) in contract... In fata bancii sunteti ambii proprietari daca ambii ati contactat acel credit.
La fel si in fata altor autoritati.
Deci,,, preluati dvs. intraaga rata si apoi il puteti despagubi pe domnul pentru a va vinde partea ce-i revine.
Cum afectează acest partaj decizia judecătorului în procesul pe rol al concubinul meu de schimbare a domiciliului minorului de la mama la tată? Este important ca tatăl sa dețină o proprietate ca domiciliu pentru a i se încredința minorul ?