avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare apartament cumpărat prin banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare apartament cumpărat prin banca

În 2017 am cumpărat prin credit imobiliar un apartament împreună cu concubinul meu. Avansul l.am plătit eu din vânzarea altui apartament moștenit de mine . Creditul l.am făcut împreună, în acte suntem 50/50 proprietari. În ce condiții , cu acordul concubinul , se poate trece apartamentul pe numele meu ? Sa fiu unic proprietar ?
Sa accepte banca sa preluati intreaga rata la creditul ipotecar.
Fara acordul bancii nu puteti face nimic.
Pot pune o clauza în contract ? Concubinul meu sa locuiască în apartament pe timpul vieții , fără a avea vreun drept asupra apartamentului?
Intai rezolvati preluarea creditului doar de catre dvs. precum si a apartamentului si apoi ii puteti tolera prezenta, locuirea, in apartament cat doriti si va intelegeti... Dupa, fiind unic proprietar, il puteti evacua prin instanta.
Si nu aveti ce clauza "pune" ( stipula) in contract... In fata bancii sunteti ambii proprietari daca ambii ati contactat acel credit.
La fel si in fata altor autoritati.
Deci,,, preluati dvs. intraaga rata si apoi il puteti despagubi pe domnul pentru a va vinde partea ce-i revine.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
Ionut.ion, utilizator
Printr-un act de partaj, cu acordul băncii.
Cum afectează acest partaj decizia judecătorului în procesul pe rol al concubinul meu de schimbare a domiciliului minorului de la mama la tată? Este important ca tatăl sa dețină o proprietate ca domiciliu pentru a i se încredința minorul ?

Alte discuții în legătură

Partaj apartament intre concubini liana vesa liana vesa Buna ziua ,am urmatoarea situatie: In timpul concubinajului de 13 ani parteneri au contractat un credit ipotecar pe o perioada de 25 ani titulatul ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de credit imobiliar ContSters20423 ContSters20423 Buna ziua Am contractat impreuna cu sotul meu in urma cu 2 ani un credit ipotecar pentru o locuinta, eu fiind coplatitor si acum dorim sa divortam. Sotul este ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii + partaj dupa divort steluta79 steluta79 Buna ziua, Intrebarea mea este: sunt intr-o casatorie de 10 ani, in timpul casatoriei am avut mai multe bunuri comune, in prezent avem doar un apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)