avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare apartament cumpărat prin banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare apartament cumpărat prin banca

În 2017 am cumpărat prin credit imobiliar un apartament împreună cu concubinul meu. Avansul l.am plătit eu din vânzarea altui apartament moștenit de mine . Creditul l.am făcut împreună, în acte suntem 50/50 proprietari. În ce condiții , cu acordul concubinul , se poate trece apartamentul pe numele meu ? Sa fiu unic proprietar ?
Motivul schimbării măsurii anterioare fiind acela că ...!?!

Poate afecta într-un fel sau în niciun fel. Depinde.
Să discute cu avocatul său. Și în funcție de „spovedania” lui (cum multe amănunte din viață) să afle ce are și ce nu are relevanță, ce se poate folosi în favoarea lui și ce nu etc. Nu mai există „încredințare”. De vreo 9 ani, discutăm despre autoritatea părintească.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2020
romascanu, moderator
Buna ziua,

Efectuati partajul,este necesar acordul institutiei creditoare.

Solicitati , in scris, manifestarea acordului de vointa, prezentati documentul notarului public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament intre concubini liana vesa liana vesa Buna ziua ,am urmatoarea situatie: In timpul concubinajului de 13 ani parteneri au contractat un credit ipotecar pe o perioada de 25 ani titulatul ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de credit imobiliar ContSters20423 ContSters20423 Buna ziua Am contractat impreuna cu sotul meu in urma cu 2 ani un credit ipotecar pentru o locuinta, eu fiind coplatitor si acum dorim sa divortam. Sotul este ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii + partaj dupa divort steluta79 steluta79 Buna ziua, Intrebarea mea este: sunt intr-o casatorie de 10 ani, in timpul casatoriei am avut mai multe bunuri comune, in prezent avem doar un apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)