avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia insista sa se mute impreuna cu mine
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia insista sa se mute impreuna cu mine

Buna ziua, am revenit cu o alta intrebare.

Maine am programata mutarea, despartirea fizica de sotia mea (pana la divortul ulterior). Ea nu are un job sau un venit, dar m-am oferit sa ii achit cateva luni (timp limitat) o garsoniera pana cand se pune pe picioare si are un venit propriu.

Insa aceasta insista ca ea se va muta cu mine! Eu ii spun NU! raspicat, dar ea spune BA CHIAR DA! la fel de raspicat. Asta chiar daca am decis divortul si ea este foarte violenta cu mine.

Noul contract de inchiriere este pe numele meu, si stiu ca se pot chema organele de politie ptr evacuare fortata....i-am spus acest lucru, la care ea mi-a raspuns: "Lasa ca data tu chemi politia chem si eu!!"

.....nu ii vreau raul, cum am spus incerc sa o ajut pana se pune pe picioare...dar...ce sa ma fac acum? Ce optiuni am?

Multumesc anticipat!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavoastră vreți sa divorțați sau doar sa va certați cu soția?
Încetați sa mai discutați cu dansa sau sa va mai oferiți sa plătiți ceva. Înțeleg ca nu ii vreți raul însă nu e copil mic, nu sunteți responsabil pentru ea.
Plecați de acasă, dacă vine la noua adresa (pe care sa fim serioși, nu avea de ce sa o afle) nu deschideți ușa și dacă insista anunțați politia. Cum credeți ca poate întra în casa dacă nu ii dați drumul sau nu ii dați cheie?
E foarte simplu. Nu mai stați la discuții cu doamna și ignorați orice va spune.
Este adult, dacă ii plătiți ceva o luna va dori sa ii plătiți mereu. Și apoi va va hârtui pentru a obține ce își dorește.
Din momentul asta plecați cât mai repede din casa și sistati complet orice discuție cu ea.
Încă ceva, ați postat la alte topicuri faptul ca mama dumneavoastră are probleme psihice. Care este realitatea?
Pentru ca nu mai inteleflg nimic.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
When, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Realitatea este ca sunt copilul major, aflat la mijloc. Unele topicuri le-am postat ptr propriile probleme, altele ca acesta l-am postat ptr tatal meu care nu se pricepe la calculatoare dar are nevoie de un sfat.

Noi dorim sa ne separam de ea, dupa 10 ani de abuz emotional, verbal si fizic din partea ei. 10 ani in care am incercat sa o ajutam si din cat se vede nu am reusit. In care ea nu a avut un job si nu a contribuit nici macar cu treburi ale casei la bunastarea familiei. Nu mai putem. Urmand ca dupa mutare tatal meu sa inainteze actiunea de divort unilateral (deoarece ea foloseste divortul ca pe o amenintare, dar chiar si cand ne-am oferit sa acoperim noi toate costurile acestuia, refuza sa isi dea acordul).

Are cum sa o afle, a afirmat ca ia un taxi si ne urmareste daca refuzam sa ne mutam impreuna si/sau pune o patrula de politie pe urmele noastre ptr ca sa "nu ne pierdem".
De-asemeni ne-a amenintat ca daca nu ne mutam impreuna va afla unde locuim si va "face un taraboi de ne vor da aia afara cu politia!" (citez).

Astazi cand am incercat sa impachetam lucruri proprii ne-a amenintat ca cheama politia deoarece ii furam lucrurile.

Aceasta fiind situatia, am apelat la forum ptr un sfat competent.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poliția nu poate sa intervină pt a evacua forțat pe cineva în lipsa unei hotărâri judecătorești de evacuare și a unei executări demarate de un executor judecătoresc.Puteti chema politia daca o persoana face scandal,se pot aplica amenzi pt tulburarea liniștii publice.Nu e nevoie sa va mutați toti odată pleacă tatăl,plecati și dvs ,asa cum s-a precizat anterior nu are cum sa descopere adresa daca dvs nu-i oferiți amănunte.Daca situația este asa cum o prezentati nu merge cu jumătăți de măsură,plecati și gata pana la urma în afara de ceva scandal nu poate sa faca ,eventual filmați,aduceți un coleg martor și aveti probe pt a cere un ordin de protecție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare yvon yvon Buna ziua ! am nvoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea situatie de un an de zile aproape sunt in divort cu sotul meu, un divort furtunos, motivul este ... (vezi toată discuția)
Parintii mei ameninta cu politia ca o da afara din casa pe iubita mea.. daniel9393 daniel9393 Sa va explic situatia: Parintii mei sunt divortati. Ai mei nu sunt de acord cu relatia mea. Mama mea nu mai sta cu mine si cu tatal meu in casa de la divort, ... (vezi toată discuția)
Divort de strain mirclau mirclau buna ziua Fratele meu este casatorit cu o fata din Serbia de 4ani casatoria s-a efectuat in Romania si au un copil nascut in Serbia,acum au ajuns la discutii ... (vezi toată discuția)