buna ziua
Fratele meu este casatorit cu o fata din Serbia de 4ani casatoria s-a efectuat in Romania si au un copil nascut in Serbia,acum au ajuns la discutii si implicit vor sa divorteze,ea vrea sa plece la ea in tara,el nu vrea sa ii dea copilul pt ca el doreste sa obtina el custodia copilului pt ca ea nu se poarta bine cu copilul
Copilul a stat 9luni in Serbia in perioada cand avea varsta de 9luni pana la 1ansi6 luni,ea a plecat impreuna cu el la munca pe vas de croaziera iar copilul a ramas cu o bunica de 75ani si cu fratele ei care se drogheaza,cand au luat copilul nu stia sa vorbeasca,nu mergea in picioare,bunica din cauza batranetii il tinea numai in scaunel si in tarc de copii,plus ca acolo locuiesc 5adulti si cu copilul 6persoane
Intrebarea este are fratele meu o sansa sa castige copilul in instanta si daca el o lasa acum sa plece cu copilul la ea acasa mai poate sa ia copilul prin instanta?
sau daca ma puteti sfatui ce este mai bine sa faca acum ?
va multumesc mult,mult
daca se poate sa imi spuna cineva daca este bine sa o lase sa plece cu copilul si pe urma sa bage divort?ea a mai plecat in Serbia fara acordul tatalui si nu s-a intamplat nimic,oare pt ca este nascut acolo?
va rooog mult orice sfat,parere este binevenit
Ce inseamna ca nu se poarta bine cu copilul ?
Daca lasa copilul sa plece, greu spre deloc il mai poate lua inapoi. Sa se judeca aici si sa ceara ca minorul sa ramana sa locuiasca cu el.
au inregistrat nasterea copilului aici in Romania ?
da,au inregistrat nasterea copilul primeste alocatie de aici,il injura pe copil,nu are program de masa,nu si-a dorit-o dar acum o doreste doar pt bani
el dupa ce inainteaza divort o poate da afara pe ea fara copil sau cum se procedeaza ca sa ramana copilul aici?pt ca ea face un scandal si nu pot discuta civilizat ,eu inclin sa cred ca are si ceva probleme pt ca are pastile gen diazepam pe care le ia regulat
va multumesc din suflet,eu nu vreau decat binele copilului pt ca acolo este traumatizat
copilul are 1an si 8 luni
daca se poate sa ma ajutati cu sfaturi
Sunt soti si sotie pana la pronuntarea divortului, asa ca n-o poate alunga din locuinta pana dupa proces, iar fara o hot jud nici apoi.
Sa ceara in instanta divortul, ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca, ca locuinta copilului sa fie la el, ca mama sa plateasca pensie si evacuarea doamnei din casa. Casa a cui e ?
Intrebare
mihaella23
Buna ziua,va rog frumos,as vrea sa stiu daca pot pune ordin de restrictie sotului spre a mai veni la mine acasa noi avand un minor si fiind inca casatoriti dar ... (vezi toată discuția)
Divort / nebun
Cobacel
Buna ziua ! Daca ar fi sa divorteze mama mea de tatal meu , se poate restrictiona / evacua cumva din locuinta ? Eu am 19 ani , sora mea are 17 .
1. Omul ... (vezi toată discuția)