In aceasta situatie puteti formula o actiune in evacuare pe calea ordonantei prezidentiale, in baza art. 581 C. Proc. civ., pana la pronuntarea unei hotarari de divort si pana la solutionarea partajului.
Evacuarea sotului turbulent poate avea loc numai in cazul in care celalalt sot nu are locuinta, iar locuinta comuna nu poate fi impartita provizoriu. In situatia in care se constata ca interesele unuia dintre soti sau ale copiilor sunt puse in pericol, instanta are sarcina sa intervina prompt, in vederea evacuarii sotului turbulent, daca aceasta este singura masura eficace in vederea ocrotirii intereselor familiei.
Evacuarea este admisibila chiar daca sotul este proprietar exclusiv al locuintei, pentru ca nu este vorba de o masura definitiva, de o negare a dreptului de proprietate, ci de o masura provizorie, pe care o impune insasi comportarea sotului evacuat. Actiunea de chemare in judecata se formuleaza de sotul impiedicat la folosirea normala a locuintei, impotriva sotului turbulent.
In actiune trebuie aratate faptele abuzive comise de sotul turbulent, care dovedesc ca pun in pericol sanatatea si uneori viata sotului reclamant si a copiilor minori. In cazul introducerii actiunii pe calea ordonantei prezidentiale trebuie sa fie indeplinite conditiile cu privire la urgenta, vremelnicie si neprejudecarea fondului cauzei.
Actiunea trebuie timbrata si introdusa la judecatoria in a carei raza teritoriala se afla locuinta. Dovada actiunii se poate face prin orice mijloc de proba admis de lege.
sotul meu nu mai sta cu mine,sta la apartamentul lui,eu am ramas in casa mea cu mama si copiludar sotul de cate ori vine ne vorbeste si se poarta urat.am vrut sa stiu daca pot cere ordin sa nu mai vina la noi si daunele morale si se pot cumula toate trei in procesul de cerere pensie alimentara.nu ma pot intelege pur si simplu cu el,a devenit extrem de rau.deci pot cere in procesul de pensie alimentara si ordin de restrictie si daune morale si daca da ce valoare pot avea?ca m-a facut sa sufar,m-a jignit.mentionez ca nu am venituri deloc.
Ordinul de protectie se obtine in baza Legii 217/2003 si este de competenta judecatoriei.
Consider ca cel mai bine este sa faceti in felul urmator : introduceti o cerere pentru emiterea unui ordin de protectie.
Ulterior, introduceti actiunea de divort cu celelalte capete de cerere(divort, exercitare autoritate tutelara copil, pensie de intretinere si daune morale)
Totusi, cred ca ar trebui sa va ajute cineva cel putin la redactarea cererilor, deoarece presupun stapanirea unor cunostinte juridice.
Va sugerez sa va angajati un avocat sau sa faceti o cerere in temeiul OG 51 2008 privind ajutorul public judiciar.
deocam data nu vreau sa divortez,nu imi permit un avocat neavand niciun venit,am facut cerere pentru pensia alimentara,noi nelocuind impreuna si eu neavand venituri deloc,nu pot lua niciun lapte pt.copil ca el nu imi da,sau vrea strict sa ia el,dar nu raspunde la tel.ca se supara mereu si plaeca.divortul ar putea sa-l ceara el daca tot se poarta asa si a plecat de acsa ca el are bani.apropo,daca la negru stiu ca are in jur de 20 mil si pe cartea de munca minim pe economie si el are si leasing de 4 ani pe firma la care lucreaza la o masina dand jumate si mai mult din leafa eu nu pot dovedi risc sa primesc un mil si ceva pt.copil si el sa aiba atatia bani ascunsi?cand un copil costa atat de mult pe luna?sau legile sunt facute pentru binele barbatilor nu al copiilor si femeilor care-i cresc si singure si fara bani?