avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cont bancar in strainate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cont bancar in strainate

Salut, am si eu niste intrebari doar din pura curiozitate.

Daca poate sa imi explice cineva ce e cu conturile din strainate scutite de taxe? taxfree, tax haven?

Si mai dau urmatorul scenariu: am o firma, profit mare, dar nu vreau sa mi-i pastrez intr-un cont din Romania, multe taxe, etc.. pot sa transfer banii intr-o banca taxfree, e legal ?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2006
maxxu, utilizator
Cel mai recent răspuns: notaxesnoproblem , utilizator 20:46, 23 Iulie 2006
problema este gresit pusa. ca sa o poti trabsfera acea plata trebuie sa fie deductibila pentru companie platotoare ( societatate romaneasca). O plata este deductibila in linii mari daca are legatutra cu activitatea generatoare de profit al beneficiarului ( societatate romaneasca) si daca aduce un beneficiu. Simplul transfer intr un cont nu rezolva problema.
Solutia ar fi sa se constituie o companie offshore ( intr un paradis fiscal) care va emite o factura de servicii firmei romanesti. Aceasta factura va putea fi achitata de compania di Romania. Problema este mai nuantata in realitate dar mecansimul de baza este cel descris. mai multe informatii gasiti la www.offshore.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma offshore - legalitate, impozite, investitii, plati raduma raduma Recent am citit despre firme offshore si am cateva intrebari: 1. Cum poti adunce banii legal in tara? 2. Este legal sa nu platesti impozit in Romania daca ... (vezi toată discuția)
Taxe platite din afacere offshore Trebuie sa platesc taxe statului, daca eu am o afacere deschisa intr-un paradis fiscal? Am un card de debit pe care nu este nici un nume si cu care iau banii ... (vezi toată discuția)
Paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore Monica Baiceanu Monica Baiceanu Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute? In perioada asta fiscal ... (vezi toată discuția)