avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe platite din afacere offshore
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe platite din afacere offshore

Trebuie sa platesc taxe statului, daca eu am o afacere deschisa intr-un paradis fiscal? Am un card de debit pe care nu este nici un nume si cu care iau banii de la ATM, trebuie sa declar undeva banii astia? Ma verifica cineva din Romania? Adik ma vede cu BMW-ul, ma intreaba de unde am banii?
Chiar nu stie nimeni?
Daca -am afecere deschisa- inseamna ca ai o societate comerciala inmatriculata intr un paradis fiscal atunci nu trebuie sa platesti impozite pentru veniturile acestei companii. Nu trebuie sa platesti tu ca persoana fizica venit in Romania. Daca proprietarul bunurilor pe care le folosesti tu este compania offshore totul este in regula. Daca insa banii-profitul companiei offshore- este transferat in contul tau - facem abstractie de exceptiile ridicte de tratatele de evitare a dublei impuneri- atunci pentru tine este un venit si se impoziteaza in Romania cu imp. unic.
Cunosc cazuri recente in care rezidenti romani au fost intrebati de unde au anumite bunuri. Au comparat sumele declarate ca si venit cu sumele cheltuite in aceeasi perioada. Dar si pentru a aceasta problema exista solutie . Solutie offshore bineinteles....
Kiss Laszlo
www.offshore.ro
Dle, deci eu nu am chiar o afacere , adik nu am un LLC pe Delaware sau Panama, Belize, etc, eu am profit facut din HYP investments, iau banii de la ATM, momentat nu am nici un cont in Romania in care sa am bani, am numai cash, ce se intamplat atunci cand depund banii acestia intr-un cont? Va trebui sa dau vreo declaratie undeva? Retrag lunar de la ATM sume intre 5000 si 10000 dolari.
ma indoiesc sa gasesti atm in europa de est care sa elibereze choar siu prin tranzactii succesive 5000 usd pe zi. daca cardul este nominal sfatul meu este fie sa il declari ca venit fie sa iti preconstitui probe din care sa reiasa ca sunt venituir neimpozabile - adica realizaet inainte de 2001 sau din sponsorizarai etc
Super bine, as putea sa fac in asa fel incat sa fie din sponsorizari, chiar am un prieten bogat as putea sa sa il rog sa imi faca acte pt sponsorizare, unde se face acest act? la notar? Iar daca prietenul meu nu este de roman, se mai poate face acest lucru la notar?

Alte discuții în legătură

Infiintari firme offshore cosminculea cosminculea Ma intereseaza cateva societati serioase care se ocupa de infiintarea de firme offshore. De asemenea ma intereseaza costul infiintarii unei astfel de firme si ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi mut afacerea pe o firma offshore? Amandineig Amandineig Va salut, Mi-a intrat in cap ideea sa imi deschid o firma offshore...problema este ca nu prea am habar cu ce se mananca astea, asa ca ii rog mult pe cei ... (vezi toată discuția)
Firma offshore - legalitate, impozite, investitii, plati raduma raduma Recent am citit despre firme offshore si am cateva intrebari: 1. Cum poti adunce banii legal in tara? 2. Este legal sa nu platesti impozit in Romania daca ... (vezi toată discuția)