avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare jumătate proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare jumătate proprietate

Unul din parintii mei dorește sa își vândă jumătate din proprietate iar celalalt nu. Poate sa își vândă dreptul de proprietate?
Poate, dar trebuie sa faca partajul inainte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cata vreme este aplicabil regimul comunitatii legale, bunurile sunt in stare de coproprietate, proprietate devalmasa.

Aceasta este caracterizata de faptul ca niciunul dintre cei doi copartasi nu are individualizata cota-parte din dreptul de proprietate.

Aceasta poate fi determinata prin partaj.

Partajul poate fi realizat si in timpul casatoriei , pe cale notariala, prin acordul sotilor.

Ulterior, odata determinata cota-parte din dreptul de proprietate, ea poate fi instrainata.

Adresati-va unui notar public.

O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - vanzare teren claudyta claudyta buna ziua .am si eu o intrebare .am un teren la munte din partea bunicii mele prin contract de vanzare -cumparare in timpul casatoriei .mele .am divortat si eu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - divort fara partaj, cedare cota copilului nadia22 nadia22 daca parintii mei au divortat fara partaj.cum pot intra in posesia apartamentului daca unul din parinti doreste asta (vezi toată discuția)
Impartire apartament prima casa divort gabipopescu2001 gabipopescu2001 Buna ziua, Am achizitionat impreuna cu sotia un apartament prin Prima Casa.Parintii mei au vandut o proprietate si mi-au dat banii cu care am achitat jumatate ... (vezi toată discuția)