Buna ziua! Zilele trecute eram cu motocicleta si am devansat (depasit fara a calca linia continua sau fara a trece pe contrasens) o coloana care statea oprita la o trecere de cale ferata. In aceea coloana era si o masina de politie, pe care am devansat-o, ajungand primul in coloana. dupa aprox 1-2 minute de la oprirea mea si fix inainte ca bariera sa se ridice, politistii au aprins semnalele luminoase si m-au poftit sa trag pe dreapta. In momentul in care politistul de la volan s-a dat jos de la masina, acesta a inceput sa ma apostrofeze verbal destul de violent ("ce noi suntem fraeri si stam in coloana si tu ne depasesti cu nesimtire), cerandu-i de 2 ori sa mi se prezinte. In urma acestui eveniment mi s-a luat permisul pe o durata de 30 de zile. Problema este ca din cate stiu, si exista si o explicatie din partea MAI, motociclistii au voie sa depaseasca o coloana atat timp cat nu incalca linia de demarcatie a benzilor de mers si atat timp cat nu incomodeaza sau obliga masinile care sunt deja oprite sa se fereasca. Ma puteti ajuta cu un raspuns al problema mea? mentinez ca am si 3 martori (prietena care era cu mine pe motocicleta si inca un cuplu care erau opriti cu masina in coloana)
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveți dreptate, art. 120 alin. 1 litera k) din regulamentul de aplicare a codului rutier (HG1391 /2006) interzice aceasta manevra, dacă se merge pe celalalt sens.
Contestați PV de contravenție. Prietena va fi martor. Presupun ca articolul respectiv cu aliniatul și litera corespunzătoare au fost trecute în PV.