avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal - care sunt pasii?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal - care sunt pasii?

Buna ziua, avem un sofer (tatal) care a baut sâmbătă seara si duminică dimineață a suflat in fiola. 0.42, in sange dublu. Este întocmit dosar penal. A fost oprit in filtru, nu ca urmare a unui accident sau alte nereguli.

Care sunt pasii ce urmeaza? Din ce a inteles, procesul intra le rol peste cel putin 7 luni. În toata aceasta perioada el nu are drept de circulație provizorie? Daca procesul incepe peste 7 luni sa zicem, durează inca 6 luni, iar decizia finală de un an de suspendare, ce se întâmplă pentru perioada in plus in care a stat fara permis? Vorbim doar de dreptul de a conduce, fara amenda penala ce urmeaza.
Nu va dura 7 luni decat daca are avocat angajat care sa se ocupe special de caz și urgentare.
Va astepta 2-3 ani pana sa fie judecat pentru ca asa este regula daca nu are avocat specializat.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cat dureaza solutionarea dosarului penal are dreptul de conducere suspendat.
Daca o sa fie trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Exista si varianta unei solutii de amanare a aplicarii pedepsei, caz in care i se restituie permisul.
Judecatorul individualizeaza pedeapsa in functie de circumstantele reale si personale.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze daca doriti sa obtineti o individualizare favorabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea permisului pentru alcool Dan94 Dan94 Bună seara ! De sărbători am fost oprit de un echipaj de politie . Am baut 3-4 beri si mi-a iesit la fiola 0.89 , dar nu am simtit nimic , doar o slaba ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru alcool, redobândire Elena Dorina Duta Elena Dorina Duta Buna seara astăzi mi sa suspendat permisul pe 90 de zile pentru alcool este prima suspendare in cit timp pot merge pentru a face testarea? (vezi toată discuția)
Dosar penal la prima abatere pentru alcolemie Valentina Livia Valentina Livia Bună ziua, va rog frumos dacă mă puteți ajuta, soțul meu a plecat cu mașina băut (doar bere dar cantitate mai mare) a fost oprit de organul poliției ... (vezi toată discuția)