avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am acces in propria casa - succesiune facuta, cote ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am acces in propria casa - succesiune facuta, cote intabulate, dar inca in indiviziune

Buna ziua,

Este vorba de 1 apartament - cumparat de parintii mei. Dupa ce am pierdut-o pe mama, au inceput niste probleme incredibile, pe care nu le voi enumera acum.

Dupa succesiune, cotele sunt: 5/8 tatal, cota 1,5/8 eu , cota 1,5/8 fratele

A fost schimbata yala apartamentului de ani buni de zile si mi-a fost refuzat accesul - iar anul trecut am aflat intamplator ca in apartament mai locuieste 1 persoana (ori poate mai multe) de care eu nu am stiinta.

Avocatul meu mi-a explicat ca nu am ce face, dat fiind ca e majoritar si partajul nu s-a facut inca. Iar chiar daca l-as face - nu mi-as putea recupera banii de la ei, sunt obisnuiti sa evite executarile silite.

Data fiind situatia cu pandemia, am nevoie sa locuiesc in casa mea pentru ca chiriile sunt enorme. Tatal s-ar putea muta la tara dar refuza. In plus, comportament violent

Nu exista totusi nici un drept pe care il au coproprietarii in aceasta situatie, in indiviziune? Este inuman ce se intampla - banuiesc ca e vorba de o concubina, desi vecinilor li s-a spus ca 'locuieste cu chirie'.
Cum trebuie procedat - se paote face plangere la politie? Trebuie sa imi reinnioesc curand buletinul - la SPCLEP se cere semantura celorlalti proprietari spre exemplu. Chiar e posibil asa ceva, sa locuiasca in casa mea o persoana fara acordul meu?

Mentionez ca in 2013 am avut un incident violent, am acte de la medicina legala si depusesem si plangere (am numar de inregistrare), dar nu am primit niciodata raspuns. Mi s-a tot repetat la telefon ca 's-a clasat'

Intre timp au mai fost de rezolvat si alte probleme - a trebuit sa salvez casa de la executari silite de nenumarate ori, situatii cauzate de tata si frate - si nu m-am mai ocupat de asta, dat fiind ca initial nu era foarte bine reglementat ordinul de protectie.

Credeti ca as mai putea obtine macar un ordin de protectie retroactiv, dat fiind ca suntem in 2020? Am auzit ca in cazul obtinerii unui ordin de protectie, cel care agreseaza trebuie sa paraseasca casa.

V-as multumi enorm pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:31, 5 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce aveti.un avocat ar trebui să urmati sfaturile date de acesta mai ales ca a discutat cu dvs ,cunoaște situația etc.Puteti face partajul bunului iar în cazul în care tatăl nu reușește să va achite sulta puteti executati silit imobilul.Nu este de competența poliției sa va evacueze rudele,sa va introducă pe dvs în imobil etc.Nu se poate solicita un ordin de protecție decât în anumite condiții în nici un caz retroactiv și nu în scopul dorit de dvs.Nu mai pierdeți timpul demarati procesul de ieșire din indiviziziune,sfatuiti-va cu av dvs si succes..Nu este o problemă de nerezolvat trebuie doar să va doriti,sa cheltuiti ceva sume dar banii pot fi recuperați.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Deschideti partajul si mai vedeți ce faceți.
Am avut clienta cu 4 ordine de protecție și pana la urma a înțeles ca trebuie deschis partajul.
Neînțelegerile nu pot fi soluționate decat prin partaj.
Si instanta a înțeles sa dea termen scurt având în vedere situația conflictuala fara sa ma forțez prea tare.
În circumstanțe normale merg greu partajele dar este important sa înceapă procesul și sa nu stea dosarul pe masa judecătorului fara sa se întâmple nimic.
Am intentat proces pentru iesirea din indiviziune acum cativa ani - cand inca nu ajunsesem la dl. avocat cu care colaborez acum. Am ajuns la el pe ultima suta de metri si m-a sfatuit sa renunt repede, tocmai cunoscand situatia. Da, bunul s-ar fi partajat, sa zicem in favoarea tatalui si ar fi ramas sa achite sulta dar iarasi - s-ar fi intamplat sa nu pot recupera banii. Nu mai tin minte exact cum mi-a explicat ca pot pierde in cazul executarii silite.

Imi este rusine efectiv acum sa il mai contactez - dat fiind ca tot el a rezolvat celelalte probleme legate de casa, iar 'familia' mea se comporta deplorabil. Din acest motiv am intrebat aici, pe forum
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2020
qwerty1212, utilizator
Drepturile sunt drepturi și pot fi obținute iar problemele adiacente necesita o abordare separata.
Trebuie sa va hotărâți.

Probabil ca nu ati avut nici bani pentru ca partajul este mai.de.durata și a.fost mai simplu pentru avocat un proces simplu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cu tot respectul pentru domnii avocati, care v-au raspuns, in primul rand renuntati la actualul avocat si cautati unul dispus sa-si munceasca banutii. Avand o cota cat de mica, aveti si drepturi. Mici, mari dar aveti. Din punctul meu de vedere as renunta instant la un avocat care-mi spune nu ai ce face, sa gaseasca o solutie ! Este treaba dansului, daca nu, altul.

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune lucyana28 lucyana28 Buna ziua. Sunt recent divortata dupa 35 de ani de casnicie si am convenit cu fostul sot sa-mi dea 11000 euro (am facut tranactie pe care am semnat-o ambii in ... (vezi toată discuția)
Solicit un ajutor, o informare. sunt căsătorită de 9 ani, ... iulia_79 iulia_79 Solicit un ajutor, o informare. Sunt căsătorită de 9 ani, avem 2 copii minori, de 5, și de 8 ani, trăim în apartamentul părinților mei, singuri. ... (vezi toată discuția)
Executare silita-mai multe credite helena76 helena76 Buna ziua, In timpul casatoriei am contractat mai multe credite de nevoi personale pe numele meu, fara ca sotul sa fie codebitor;de un an si jumatate m-am ... (vezi toată discuția)