avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicit un ajutor, o informare. Sunt căsătorită de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicit un ajutor, o informare. Sunt căsătorită de 9 ani, ...

Solicit un ajutor, o informare. Sunt căsătorită de 9 ani, avem 2 copii minori, de 5, și de 8 ani, trăim în apartamentul părinților mei, singuri. Problema se pune ca soțul este extrem de agresiv și de violent cu fetita cea mare, ceea ce eu nu pot tolera, se comporta extrem de afectuos cu cea mica. Doar scandal și țipete, abuzuri emoționale, bautura, jocuri pe calculator și statul la filme, cam asta face el toată ziua când vine de la servici. Mai nou, a început sa ma scuipe, sa ma umilească, și sa ma jignească în fata copiilor. Întrebare. Cum pot scăpa de el din acest apartament? Momentan vreau sa plece din mediul nostru,dar nu vreau sa bag actele de divorț. Se poate face ceva? Pot părinții mei face ceva? Având în vedere ca doar ei sunt proprietari? Am rugămintea sa ma ajutați cu un sfat, astfel încât sa obțin doar o separare fizica deocamdată.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:02, 20 Septembrie 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parintii dvs pot cere evacuarea lui din casa.. Numai sa le spuneti ca individul isi bate joc de fata lor in casa lor.
Ar trebui sa va ganditi si la divort.
Doar scandal și țipete, abuzuri emoționale, bautura, jocuri pe calculator și statul la filme, cam asta face el toată ziua când vine de la servici. Mai nou, a început sa ma scuipe, sa ma umilească, și sa ma jignească în fata copiilor.

de ce acceptati asa ceva ? de ce copiii dvs sa creasca in astfel de mediu, cu ce amintiri raman din copilaria lor ?
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2021
gi-jane2, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiune de evacuare formulată de părinți sau ordin protectie care poate duce la evacuarea agresorului pt o perioadă determinată,ordinul de protectie v ar fi de folos si la divorț ca proba.Nu va mai gânditi ca puteti salva ceva ,divorț rapid si gata,dacă a luat o pe această cale va continua.
Multumesc ptr sfaturi si informare. Intotdeauna am crezut in reabilitare. S-a mai intamplat ceva similar in urma cu 2 ani, atunci a fost mai grav, am obtinut si un ordin de protectie, apoi mi-am retras plangerea in instanta si evident ca ne-am impacat. Dar dupa cum vad, situatia reapare, parca cauta sa se razbune ptr ce a fost. Am facut impreuna un credit ipotecar si aproape am construit o casa, iar la banca l-am pus pe el titular in contract, eu fiind coplatitor, in contractul de vanzare cumparare suntem amandoi proprietari. Nu obtineam un credit ipotecar daca nu ne ajuta un prieten de-a unui coleg de la mine de la servici. Cand m-a intrebat omul cine sa fie titular in contract, eu l-am pus pe el ca oaia. Momentan a plecat de la apartament si s-a mutat la casa, ca cica e casa doar a lui, el stiindu-se titularul in contract, iar in caz de partaj zice ca va ramane cu casa si mie imi va da ratele platite pana acum, asa i-a spus varul lui care e avocat. Deocamdata e liniste, eu cu copiii am ramas in apartament. Mi-e teama si de un partaj, sa nu se imparta si fetele ,mai ales acum in conditiile in care are si casa si un servici bun si un var avocat.... Inca o data multumesc la toti ptr raspuns..
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2021
iulia_79, utilizator
Ati avut bani de a construi o casa si nu va indurati sa contactati un avocat?
De ce sotul si varul lui sunt suprematia absoluta si nu va interesati singura?
La o prima vedere, sunteți fix victima perfecta: neinformata.
Cunoasterea inseamna putere: contactati un avocat sa va explice care va sunt drepturile. Si aveti destule. Nu renuntati la ele pt linistea sufleteasca. Copiii au drepturi.
1. Copiii nu se despart asa usor, si de regula raman la mama.
2. Nu are importanta cine e titular de contract, sunteti amandoi cu aceleasi drepturi.
3. Casa se imparte la 2.
4. Sotul o sa fie sfatuit de var sa va ceara bani si pt investitiile facute in casa parintilor dvs.
Ca sfat personal, inregistrati-va pe grupuri de fb cu specific de divorțuri, o sa vedeti ca lupul isi schimba părul dar naravul ba. Cititi, intelegeti, luati atitudine.
Divortati, nu lasati copiii fara mama, azi o palma, maine un pumn, poimaine un cutit. V-am pus pe ganduri?
apoi mi-am retras plangerea in instanta si evident ca ne-am impacat

evident, o prostie, nu perseverati.
ar in caz de partaj zice ca va ramane cu casa si mie imi va da ratele platite pana acum,


exista si aceasta varianta daca nu puteti prelua creditul in acte si nu ii putetai da lui sulta.
deocamdata sunttei in avantaj pt ca stati in casa si cu cat mai tarziu cere partajul, cu atat mai bine, capatati timp sa mai strangeti bani.
ratele la casa cine le plateste ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nehotarare - cum facem partajul? ADANNA ADANNA Buna seara, In curand vom incepe procesul de divort si, drept sa va spun, legat de partaj, nu stiu cum e mai bine ptr copiii mei... Desi am vb cu un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o problemă mai complicată: părinții meu au ... Bodand Bodand Bună ziua! Am o problemă mai complicată: părinții meu au avut un apartament pe care intenționau să mi-l dea mie. Înainte de căsătorie, din motive mai ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriaș trailer1234 trailer1234 Buna seara! Daca ati putea sa imi raspundeti, ar putea fi vreodata un chirias evacuat din apartament atat timp cat nu i-a fost reziliat contractul de ... (vezi toată discuția)