avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... grad de rudenie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

grad de rudenie

daca sunt afin de gradul III cu o persoana , ma pot casatori cu ea? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:32, 28 Decembrie 2009
Da, casatoria este legala. ;)
buna ziua,
eu si iubitutl meu ne-am cuoscut in strainatate, nu am stiut ca sora mea este impreuna cu tatal lui, pana la nunta lor.Asa am devenit afini de gradul III. A cum vreau sa stiu ce putem face noi, ne mai putem casatori, suntem impreuna de 5 ani.
Va multumesc.
Puteti , legea nu interzice si casatoria intre afini , insa,asa cum v-am mai spus si in alt topic, daca pentru dvs. nu exista vreun impediment de ordin moral, puteti sa va uniti destinele, mai ales ca sunteti de atatia ani impreuna...
Legal nu exista interdictie la incheierea acestei casatorii.....moral: dvs hotarati ce faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradul 4 de rudenie catalinbanita catalinbanita Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine... si sa imi raspundeti punctual. 1. Sotiile a doi frati se incadreaza in ``rude pana la gradul 4``? 2. Daca ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre rude indepartate utilizator666 utilizator666 Am o singura intrebare. Este posibila casatoria dintre doua persoane ai caror strabunicii au fost frati, avand in vedere ca persoanele poarta acelas nume. Ce ... (vezi toată discuția)
Grade de rudenie marlonbrando marlonbrando parintii sunt considerati rude de gradul 1 in cazul in care sunt casatorit? (vezi toată discuția)