avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contestatie decizie pensie dupa legea 127/2019
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contestatie decizie pensie dupa legea 127/2019

Decizia de pensie am primit-o pe 26 mai 2020. Am o perioada de 8 luni in 1995 care este trecuta in cartea de munca dar lipseste la calculul pensie. Contestatia se face acum la tribunal, cum procedez? Fac o cerere de contestatie pur si simplu si o depun la tribunal (locuiesc in Bucuresti sector 2 ). La ce sectie ? Daca nu fac contestatie si cer o adeverinta de unde am lucrat, pot cere recalculare? Ca sa nu ma mai incurc cu Tribunalul, ca nu sunt jurist si nu stiu ce implica aceasta contestatie: trebuie sa ma prezint in instanta si sa-mi sustin cererea sau cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:11, 5 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti perioada contributiva evidentiata in cartea de munca insa neluata in considerare, calea legala este contestatia la Tribunalul Bucuresti-Sectia de litigii de munca si asigurari sociale.

O noua adeverinta nu va ajuta daca deja perioada figiureaza in cartea de munca
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In decizie ar trebui sa se regaseasca motivul(motivarea) neluarii in calcul al acelei perioade.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva unei decizii de pensie Dimofte Sarolta Dimofte Sarolta Va rog,daca se poate sa ma lamuriti ,cum trebuie contestat o decizie de pensionare Inteleg ca trebuie sa ne adresam instantei judecatoresti competente,care ar ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global si veniturile din prime adonisvigalex adonisvigalex Am iesit la pensie la limita de varsta in 28.03.2010 conform legii 19/2000. La stabilirea pensiei nu au luat in calcul si veniturile realizate in ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare say say La ce instanta se poate contesta o decizie de pensionare anticipata, mai exact cuantumul acesteia? De ce acte este nevoie precum si daca este nevoie de taxa ... (vezi toată discuția)