avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cainele vecinului intra in curtea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cainele vecinului intra in curtea mea

buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, vecinul nu a dorit sa contribuie cu nimic, spunand ca e un moft acest lucru, sa fiu sensibila la caini. Apoi acest caine, asa obisnuit sa isi marcheze periodic proprietatea, a spart gardul unei alte vecine si apoi a intrat la mine, facand alta gaura in gard. Mi se pare disconfort sa stii ca te poti trezi oricand in curtea ta cu un caine lup, labrador suficient de puternic sa sape pe sub garduri si sa rupa plase. Strica gradina, sperie copilul, nu mi se pare in regula ca dorinta de plimbare a cainelui sa fie mai importanta pentru vecin decat nervii mei. Cainele e folosit la reproducere pentru pui vanduti ilegal, asa ca probabil fertilitatea ii creste prin pllimbare! Am camere de supraveghere, cu dovezi palpabile, poze , filme, inca de anul trecut, cand am crezut omul ca ii va face un tarc ceva....Tarc are, dar a sapat pe sub poarta si tot scapa. E supravegheat de o ruda a proprietarului cu probleme psihice, asa ca imi e frica sa nu faca ceva rau casei mele, avand acoperirea ca e bolnav cu acte in regula!
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
Anastasia gar, utilizator
Genereaza sentimentul de insecuritate in propria curte, e lesne de inteles. Nu stiu cum pot demonstra ca a stricat gradina de legume... Si indiferent de ce a stricat sau nu, cer prea mult sa nu patrunda cainii vecinilor in curtea mea, prin ruperea plaselor de gard?? Nu doresc despagubiri pe legume sau pe plasa rupta, doresc doar sa nu se mai repete, sa pot iesi la orice ora din casa in curte fara teama, sa nu stau cu ochii in patru non stop in alerta!
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
Anastasia gar, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati cu un gard electric pentru vaci pus in lungul gardului real. Dupa cateva piscaturi in mod cert cainele va renunta sa mai intre pe proprietatea Dumneavoastra...
[ link extern ]
Ar insemna tot o cheltuiala din partea mea, plus ca am copil mic. gardul acela nu ar afecta pisicile? eu nu vreau sa ranesc nici macar cainele respectiv, doar sa fie legat, tinut eficient de vecin daca se ocupa de cresterea cainilor si isi asuma asta! Cautam mai ales solutii legale, de aceea am apelat la acest site cu sfaturi juridice, nu neaparat sfaturi practice.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vazand raspunsurile, eu zic sa-i cerem scuze vecinului ca incercam sa aducem daune afacerii cu caini si sa ingradim libera circulatie pentru mentinerea formei masculului de prasila... Daca nu-i convine vecinei, sa-si faca fortareata / buncar. Ce conteaza ca este pe proprietatea ei, asta este un moft in Romania.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
faceti plangere pt distrugere la politie!

Alte discuții în legătură

Cainele vecinului in curtea parintilor - cum scapam de caine ... LidiaMuraru LidiaMuraru Cainele vecinului in curtea parintilor - cum scapam de caine Buna seara Cainele vecinului intra in curtea parintilor producand nu doar excremente dar si ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului pentru cusca de caini? smeagull smeagull Buna ziua, Am urmatoarea problema: vreau ca intr-un colt al curtii, sa imprejmuiesc cu sarma o suprafata de 1 m pe 1 m. Curtea mea are gard, construit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu o problema. am niste vecini nesimtiti, ... Cristian-Emanuel Cristian-Emanuel Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Am niste vecini nesimtiti, care in loc sa le faca pasarilor tarc acoperit, ridica gardul de sarma dintre curtea lor si ... (vezi toată discuția)