avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cainele vecinului intra in curtea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cainele vecinului intra in curtea mea

buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, vecinul nu a dorit sa contribuie cu nimic, spunand ca e un moft acest lucru, sa fiu sensibila la caini. Apoi acest caine, asa obisnuit sa isi marcheze periodic proprietatea, a spart gardul unei alte vecine si apoi a intrat la mine, facand alta gaura in gard. Mi se pare disconfort sa stii ca te poti trezi oricand in curtea ta cu un caine lup, labrador suficient de puternic sa sape pe sub garduri si sa rupa plase. Strica gradina, sperie copilul, nu mi se pare in regula ca dorinta de plimbare a cainelui sa fie mai importanta pentru vecin decat nervii mei. Cainele e folosit la reproducere pentru pui vanduti ilegal, asa ca probabil fertilitatea ii creste prin pllimbare! Am camere de supraveghere, cu dovezi palpabile, poze , filme, inca de anul trecut, cand am crezut omul ca ii va face un tarc ceva....Tarc are, dar a sapat pe sub poarta si tot scapa. E supravegheat de o ruda a proprietarului cu probleme psihice, asa ca imi e frica sa nu faca ceva rau casei mele, avand acoperirea ca e bolnav cu acte in regula!
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
Anastasia gar, utilizator
Prima data incercati sa vorbiti cu proprietarul cainelui,Banuiesc ca nu vrea sa aiba probleme.Daca nu intelege cu vorba buna puteti apela la instanta.La politie pentru distrugere? Nu cred ca o sa faca cineva dosar penal daca nu sunt pagube materiale importante.Numai o instanta il poate forta sa ia masurile necesare pentru a tine animalul sub control.
Cred ca a incercat / reusit sa stea de vorba cu proprietarul cainelui. Si banuiesc ca acest proprietar stie ca nu va pati nimic, pentru stie el pe cineva sau ceva ce noi nu stim.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp Cod civil stapanul cainelui raspunde pentru prejudiciile cauzate de animal
Sesizati oficial politia sau depuneti plangere la parchetul teritorial
Buna ziua. Dar afacerea cu vanzarea ilegala de pui ciobanesc german ,cui putem s-o raportam ? An de an un vecin are spre '' vanzare '' catei , din '' pepiniera proprie''...din parinti extrem de galagiosi si deranjanti. Este un cor de latraturi zi si noapte care te duc la ''nefacute'' ; nu poti sa te intelegi cu stapanii...sunt ...Multumesc.
protectia animalelor, anaf, directia de sanatate publica si politei pt galagie.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cainele vecinului in curtea parintilor - cum scapam de caine ... LidiaMuraru LidiaMuraru Cainele vecinului in curtea parintilor - cum scapam de caine Buna seara Cainele vecinului intra in curtea parintilor producand nu doar excremente dar si ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului pentru cusca de caini? smeagull smeagull Buna ziua, Am urmatoarea problema: vreau ca intr-un colt al curtii, sa imprejmuiesc cu sarma o suprafata de 1 m pe 1 m. Curtea mea are gard, construit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu o problema. am niste vecini nesimtiti, ... Cristian-Emanuel Cristian-Emanuel Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Am niste vecini nesimtiti, care in loc sa le faca pasarilor tarc acoperit, ridica gardul de sarma dintre curtea lor si ... (vezi toată discuția)