avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare cu 4 ore.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare cu 4 ore.

Buna ziua!Sufar de schizofrenie.Am certificat de handicap grad accentuat.Lucrez de 9 ani intr un magazin.Ma simt din ce in ce mai rau.Nu mai rezist 8 ore.As vrea sa ma pensionez cu 4 ore.Imi puteti spune va rog cat este pensia pe caz de boala cu 4 ore luand in calcul si faptul ca am 9 ani pe cartea de munca vechime?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:29, 7 Iulie 2020
Eu v-am raspuns legat de pensia de invaliditate.
Indemnizația de handicap este o altă temă de discuție.
Cele două se pot cumula.
Am inteles.Intrebarea mea este daca pot beneficia de pensia aceasta de invaliditate de 740 de lei doar daca am certificat de handicap si daca conteaza gradul acestui certificat.Va multumesc!!
Nu.
Trebuie sa fiți încadrat într-un grad de invaliditate.
Am inteles.Va multumesc ca m ati ajutat cu aceste informatii.Imi sunt de folos.Dar va mai deranjez cu o ultima intrebare.Ma scuzati.Vreau sa ma asigur ca am inteles bine.Gradul de handicap (usor,mediu,accentuat...) pentru pensionarea cu 4 ore nu conteaza?Deci pot sa am orice grad?
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
netsky, utilizator
Pentru incadrarea in grad de invaliditate se utilizează alți parametri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate grad 3 cotimanis cotimanis Bina seara!Am fost operata la cap in luna ianuarie.In urma rezultatelor de la comisii am fost pensionata cu handicap grad 3. Am depus toate actele la casa de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)
Pensionare melenteadrian melenteadrian buna ziua mam pensionat de curaind am gradul 2 handicap accentuat si din cauze medicale am renuntat la servici am pensie de invaliditate si mai am si 5 de ... (vezi toată discuția)