avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cotizatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cotizatii

Bună ziua! As dori și eu o informație în legătură cu indemnizația. Eu sunt in Anglia de 1 an de zile în care am muncit în regula (cu contract). De curând am aflat ca sunt gravidă și as vrea sa revin în tara. Întrebarea este dacă as putea sa iau indemnizația în România cu contractul din UK, țin sa specific ca am 10 luni lucrate în România lucrate în ultimi 2 ani pana ar trebui sa nasc. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 6 Iulie 2020
Daca in cele12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal Andreea Veres Andreea Veres Am nascut in Anglia gemeni,sunt si studenta si am hotarat ca sotul sa se intoarca in tara cu copii. Intrebarea este: poate el aplica pentru concediu postnatal ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copii Raluralook Raluralook Buna ziua. Lucrez in uk din 2018. Am ramas insarcinata urmand sa nasc in luna noiembrie 2020. Voi pleca in romania in luna august 2020 urmand sa fiu angajata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil AlexandraLR AlexandraLR Buna seara! Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in luna ianuarie 2021. Eu si partenerul meu am lucrat din Iulie 2019 pana in noiembrie 2020 in Anglia, iar ... (vezi toată discuția)