avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme succesiune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme succesiune

Buna ziua,va rog,cum pot rezolva o problema legata de succesiunea dupa mama mea,legata de casa in care a locuit cu tatal meu si dupa decesul tatalui,survenit in 1994.Pe scurt,ei,parintii mei,au locuit cu bunicii din partea tatalui,pana in 1968 si respectiv,1984,cand bunicii mei au decedat.Casa respectiva,a fost a bunicii mele,primita cu act dotal ,de la tatal ei(parafat,stampilat la vremea respectiva 1902)Bunicii mei,au avut mai multi copii,pe care i-a impropriat cu diverse terenuri,toti decedati ,acum.Tatalui meu,la decesul parintilor lui,i-a revenit casa in care a locuit totdeauna.Nu cunosc,daca s-a facut succesiunea dupa decesul bunicilor(se poate verifica undeva?),acum,ca si mama mea a decedat,eu si fratele meu,vrem sa dezbatem succesiunea,dar,Primaria unde-i casa respectiva,imi cere acte de proprietate pe ea.Nu este valabil actul dotal din 1902? Cum rezolv aceasta problema stringenta. Cadastristul care ne-a facut masuratorile,mi-a spus ca pana in 1989 succesiunile se faceau automat de catre Stat,e-adevarat? Cum vedeti D-voastra,rezolvata aceasta problema.
Cu respect,multumesc!

Alte discuții în legătură

Se imparte mostenirea? IoanaT. IoanaT. Buna ziua. Avem o problema mai complicata. Noi suntem 3 frati,mama a decedat iar noi vrem sa facem succesiunea si vrem sa stim daca tatal nostru are drepturi ... (vezi toată discuția)
Sucesiune mostenire florin333 florin333 Am fost la un notar sa fac succesiunea la casa dupa decesul tatalui meu(mama a decedat mai inainte) si m-am lovit de o broblema. Revin cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire-succesiune marrianne42 marrianne42 Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 9 ani,mama ramasa in casa in care a locuit cu tata si cu bunicii mamei (acestia fiind decedati de mai mult timp).Mama a ... (vezi toată discuția)