avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit nevoi personale

Buna Ziua . In 2008 am facut un credit de nevoi personale. Dupa cativa ani nu am mai putut plati , ulterior m am casatorit si vreau sa va intreb daca acel credit o poate afecta pe sotia mea ? Poate sa figureze cu auto sau alta proprietate pe numele ei fara a sta cu frica ca banca ii va lua proprietatile ? Reamintesc , creditul a fost facut in 2008 iar noi ne am casatorit in 2014. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:19, 8 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunt bunuri comune pot fi supuse executarii. Oricum, din 2008 si pana acum au trecut 12 ani. Mai mult ca sigur a intervenit prescriptia si o puteti solicita constatarea ei in cadrul unei contestatii la executare.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Important e să-ți achiți datoriile. Nu se confiscă bunuri pentru un credit neachitat. Pentru asta, se popresc venituri de către executori judecătorești. Soția poate fi afectată doar prin prisma faptului că veniturile tale vor putea fi afectate de popriri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pardon. De unde ati scos-o?

Normal ca pentru un credit neachitat se executa silit atat bunurile mobile cat si imobile. Desigur, depinde de anumite aspecte: valoarea creantei, daca exista fonduri din care se pot face popriri, daca debitorul este angajat.

Am vazut debitori carora li s-a scos casa la vanzare pentru o datorie de 8.000 lei.

Mână-rece-suflet-cald a scris:

Important e să-ți achiți datoriile. Nu se confiscă bunuri pentru un credit neachitat. Pentru asta, se popresc venituri de către executori judecătorești. Soția poate fi afectată doar prin prisma faptului că veniturile tale vor putea fi afectate de popriri.

Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
Company Advising, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Esența mesajului meu e să-și achite datoriile. În fond e un credit de nevoi personale, nu poate fi ceva exorbitant.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotia nu raspunde pt datoriile dvs nici cu veniturile ei si nici cu bunurile.
daca veti ajunge la executare silita, sa contestati si sa invocati prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale neachitat Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Cat timp urmareste banca un credit de nevoi personale neachitat si ,,scos in afara bilantului\"?dupa 3 ani de la aceasta comunicare daca obtin o mostenire ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita felixsergiu felixsergiu am si eu o intrebare referitoare la executarea silita pt neplata unui credit de nevoi personale, ce anume poate sa pateasca persoana respectiva, presupunand ca ... (vezi toată discuția)
Executare silită Szekely Samuel Szekely Samuel Bună ziua. Am luat un credit de nevoi personale în CHF. Și de ceva vreme nu am putut să achit ratele lunare la Banc Post. Luna trecută am primit o ... (vezi toată discuția)