avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit nevoi personale neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit nevoi personale neachitat

Cat timp urmareste banca un credit de nevoi personale neachitat si ,,scos in afara bilantului"?dupa 3 ani de la aceasta comunicare daca obtin o mostenire ce drepturi are banca?imi va executa noua proprietate?Concret care este perioada maxima pt care banca urmareste un debitor? multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:50, 6 Iunie 2012
Termenul general de prescriptie al datoriilor,conform decretului nr 167/1958 este de 3 ani
Acest termen insa se intrerupe si se reia in situatia in care creditorul desfasoara demersuri acte/actiuni cu scopul recuperarii creditului neachitat.
Creditorul cu scopul recuperarii creditului neachitat are dreptul legal sa solicite executarea silita a debitorului,executare care se poate intinde asupra bunurilor in evidenta mobile/
imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare
Atentie! nu inseamna ca daca banca ,a scos in afara bilantului,creditul neachitat,acesta nu a fost cesionat in favoarea unui recuperator ,care la randul sau ,poate demara procedura de executare silita impotriva debitorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma recuperare ducubc ducubc ce se poate intampla cu cu un credit de consum luat in decembrie 2005 achitat partial, m-am saturat de 3 ani de telefoane de la o firma de recuperare! (vezi toată discuția)
Daca nu platesc ,ce pot pati ? lorelai012 lorelai012 Am primit o instintare de plata ,precum am de plata o factura la un abonament de telefon .Suma este de 618 si o datorez din data de 06.07.2010.Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)