avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... daca nu platesc ,ce pot pati ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

daca nu platesc ,ce pot pati ?

Am primit o instintare de plata ,precum am de plata o factura la un abonament de telefon .Suma este de 618 si o datorez din data de 06.07.2010.Intrebarea este dupa cat timp se subscrie o datorie si daca nu o platesc ce pot sa imi faca,Mentionez ca in scrisoare mi se comunica ca urmeaza sa fie cesionata catre agentia de recuperare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:32, 1 Februarie 2012
se prescrie( nu subscrie) in termen de 3 ani de la data scadenta a facturii daca pana atunci nu va actioneaza in judecata.
incearca o plata esalonata printr-un acord incheiat cu ei....daca ai bunuri pe numele tau de valoare si vor trece la executare silita dupa un proces scurt cu privire la existenta datoriei o sa ai de platit si cheltuielile de judecata.
Daca ati primit instiintare este evident ca operatorul de telefonie are interesul pentru recuperare debit acumulat ,motiv pentru care a si facut precizarea referitor la cesionare drepturi in favoarea unitatii de recuperare
Aceasta cu scopul de recuperare debit restanta,in baza contractului incheiat de dvs cu operatorul de telefonie si in baza dovezi de neplata in termen,va demara procedura de executare silita a dvs asupra bunurilor mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare
Termenul general de prescriptie a datoriilor este de 3 ani ,in temeiul art 3 decret nr 167/1958
nu imi aduceam aminte termenul,nu am bunuri de valoare pe numele meu si momentan nici servici asa ca daca va intenta proces ce va putea face
pai momentan, daca nu aveti bunuri si nici venituri nu prea u ce sa va faca, dar cand vetia vea salariu, daca nu se prescrie, vi-l poate popri

Alte discuții în legătură

Recuperatori datorie societate telefonie mobila elena10 elena10 buna seara! in septembrie 2008 am facut un abonament la un operator de telefonie mobila ,in iunie 2009 mi l-au suspendat mai avand de achitat 150 ron ,acum ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale neachitat Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Cat timp urmareste banca un credit de nevoi personale neachitat si ,,scos in afara bilantului\"?dupa 3 ani de la aceasta comunicare daca obtin o mostenire ce ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)