avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Constituire rezerva legala microintreprindere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Constituire rezerva legala microintreprindere

Buna ziua,

Daca am o micrintreprindere care a avut pierdere 1500 lei in anul 2019, iar in anul 2018 profit de 150000 mai pot constituii rezerva legala in anul 2019 din profitul anului 2018?.... si ce suma pot constituii ca si rezerva legala?

Si mai am o situatie...daca microintreporinderea a realizat pierdere in primul an de functionare, mai constitui rezerva legala?

multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 12:40, 10 Iulie 2020
Daca nu s-a facut repartizarea la timp, se poate face si mai tarziu.

In cazul de fata, da, se poate.
multumesc

Si mai am o situatie...daca microintreporinderea a realizat pierdere in primul an de functionare, mai constitui rezerva legala?
Repartizarea la rezerva legala este din profit, daca nu ati avut , nu puteti face repartizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire rezerva legala ionela11 ionela11 Buna dimineata, Daca am o firma si in anul 2019 a realizat pierdere si am constatat ca firma nu a constituit niciodata rezerva legala....pot constituii ... (vezi toată discuția)
Rezerve legale anairam_unid anairam_unid Rezervele legale se calculeaza in fiecare an ?In ce luna se inregistreaza in decembrie sau in ianuarie aceste rezerve?Care este nota contabila 129=1061 apoi se ... (vezi toată discuția)
Dividende gabrielaliana gabrielaliana Daca o firma are la sf anului 2010 profit 1500(ct 121 C) dar are constituit din ani precedenti fond in ct 1068 poate folosi suma din ct de rezerve (1068) pt a ... (vezi toată discuția)